Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων της χώρας, υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, και αναρτήθηκε η απόφαση για την προκήρυξη 298 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. επί θητεία, διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων για τα νοσοκομεία της χώρας και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.).

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή της νέας μου Υπουργικής θητείας στο Υπουργείο Υγείας δεσμεύτηκα ότι θα εντείνουμε τις προσπάθειες για την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα. Με τη σημερινή προκήρυξη 298
θέσεων ιατρών κλάδου ΕΣΥ διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων για τα νοσοκομεία των επτά ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ επιβεβαιώνουμε ότι παραμένουμε πιστοί σε αυτή τη δέσμευσή μας.
Ειδικότερα, μέσω της προκήρυξης πολυάριθμων θέσεων για τα ΤΕΠ των νοσοκομείων της 1ης κ 2ης ΥΠΕ δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση του νέου συστήματος εφημεριών που θα λειτουργήσει από 1.11.2024 και θα βελτιώσει σημαντικά την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών.

Επιπλέον, προκηρύσσονται θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων και βαθμών για κρίσιμα νοσοκομεία της περιφέρειας: 5 για το Γενικό Νοσοκομείο της Κω, 7 για το Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας και 7 για το Γενικό Νοσοκομείο της Σπάρτης. Ευελπιστούμε ότι τα πρόσφατα σημαντικά ενισχυμένα οικονομικά κίνητρα που θεσπίστηκαν για τους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε προβληματικές και άγονες περιοχές θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον του ιατρικού προσωπικού της χώρας μας, ώστε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας και να καλυφθούν οι θέσεις στις περιοχές αυτές. Στο νέο ΕΣΥ που χτίζουμε, χρειαζόμαστε τη σύμπραξη όλων».