Το φως της δημοσιότητας είδε ένα βίντεο-ντοκουμέντο που δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμού θετού γιου Αμερικανού πολιτικού, τον οποίο χτύπησαν βάναυσα στη μέση του δρόμου πάνω από 12 άτομα. Μάλιστα, στο περιστατικό συμμετείχαν ακόμα και μικρά παιδιά.

Θύμα είναι ο 20χρονος Άντονι Σλίβα, θετός γιος του πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Ντέιβιντ Πάτερσον. Σύμφωνα με τη New York Post, η επίθεση έγινε έξω από κατάστημα McDonald’s του Μανχάταν στις 4 Οκτωβρίου.

Οι δύο άντρες περπατούσαν, όταν ο Άντονι είδε μια παρέα παιδιών και εφήβων να βάζουν στοίχημα, αν θα μπορούσαν να σκαρφαλώσουν σε σκάλα μιας πολυκατοικίας. Τότε, ο 20χρονος τούς επέπληξε άγρια με φωνές, προσπαθώντας να τιμήσει την πολιτική κληρονομικά του πατριού του, που είχε διατελέσει κυβερνήτης της Πολιτείας.

O πρώην κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Ντέιβιντ Πάτερσον

Οι νεαροί απομακρύνθηκαν από το σημείο, αλλά δύο δημοτικοί υπάλληλοι άκουσαν τον καβγά και πήραν το μέρος των ανηλίκων, υποστηρίζοντας ότι δεν έκαναν κάτι κακό. Τελικά, η λογομαχία φούντωσε και οδήγησε σε καβγά, με ενήλικες, παιδιά και εφήβους να βαράνε άγρια στη μέση του δρόμου τον Άντονι. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να τραυματίστηκε και ο Ντέιβιντ Πάτερσον, όταν προσπάθησε να τούς χωρίσει.

Μετά την επίθεση η αστυνομία συνέλαβε τον 40χρονο Travor Nurse και τον 34χρονο Diamond Minter, που είναι υπάλληλοι καθαριότητας, ενώ απήγγειλαν κατηγορίες σε δύο παιδιά ηλικίας 12 και 13 ετών.

Σχετικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ το βίντεο από την επίθεση δημοσιεύτηκε από τον πατέρα του παιδιού Κέρτις Σλίβα, που είναι πατέρας της ακροδεξιάς πολιτοφυλακής Guardian Angels.