Σε πόλη της Νάπολης ανεγέρθη το τεράστιο γλυπτό ενός πολύχρωμου πέους που φιλοτέχνησε ένας σπουδαίος Ιταλός καλλιτέχνης για να τιμήσει τη μνήμη ενός κλασσικού χαρακτήρα που διαμόρφωσε το ναπολιτάνικο κουκλοθέατρο.

Το έργο ονομάζεται «Tu si na cosa grande» (Είσαι ένα μεγάλο πράγμα) και με ύψος σχεδόν 12 μέτρων είναι αφιερωμένο στον Πουλτσινέλα, έναν κλασικό χαρακτήρα που προέρχεται από την Κομέντια ντελ άρτε του 17ου αιώνα.

Ντυμένος πάντα στα λευκά με μια μαύρη μάσκα για να συμβιβάσει τις αντιθέσεις της ζωής και του θανάτου, παρίστανε τον χαζό για να γνωρίζει πάντα τι συμβαίνει, καθώς στην πραγματικότητα ήταν ένας μοχθηρός και πανούργος άνθρωπος.

Ιταλός ντυμένος Πουλτσινέλα στη Νάπολη την περίοδο της πανδημίας

Ο γιγαντιαίος φαλλός είναι έργο του σπουδαίου καλλιτέχνη Gaetano Pesce που πέθανε πριν από έξι μήνες στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 83 ετών, έγραψε η New York Post.

Το γλυπτό εγκαινιάστηκε στις 10 Οκτωβρίου με κάθε επισημότητα, καθώς ο δήμαρχος της Νάπολης, Γκαετάνο Μανφρέντι, έδωσε το «παρών», ενώ έπαιξε μουσική φιλαρμονική ορχήστρα.

https://twitter.com/Klara__A/status/1844506485642182954

Ωστόσο, εικόνες του γλυπτού που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις, κυρίως από μη Ναπολιτάνους.

«Είναι αηδία, δεν είναι τέχνη» και «τι το ωραίο βρίσκουν σε ένα πέος;» ήταν μερικές χαρακτηριστικές αντιδράσεις.