Τον τελευταίο ελιγμό του πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο, πραγματοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος το απόγευμα της Παρασκευής απέσυρε με ανάρτησή του το εξώδικο που είχε απευθύνει στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας για τη διαρροή του Πόθεν Έσχες του.

Για την απόφασή του αυτή, ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλέστηκε το γεγονός ότι το εξώδικο «πέτυχε τον σκοπό του», παράλληλα σημείωσε πως θέλει να αφαιρέσει και το τελευταίο «άλλοθι» από τους αντιπάλους του, τους οποίους κάλεσε αν θέλουν τώρα να τον αποκλείσουν «γιατί πίνει τον καφέ του δίχως ζάχαρη».

Τέλος δεσμεύτηκε προς τους οπαδούς του ότι Συνέδριο και εκλογές για πρόεδρο θα γίνουν «ελεύθερα».

Κατά τη χθεσινή μου συνέντευξη στον κ. Χατζηνικολάου είπα ότι «το όραμα για το πολίτευμα είναι η συμμετοχική…

Posted by Στέφανος Κασσελάκης – Stefanos Kasselakis on Friday, October 11, 2024

Η ΠΓ απέρριψε εισήγηση για αναβολή της ΚΕ

Νωρίτερα, η Πολιτική Γραμματεία είχε απορρίψει πρόταση του μέλους της, Νίκου Σκορίνη, για αναβολή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής και αντ’ αυτής να υπάρξει συνάντηση της Πολιτικής Γραμματείας με τους πέντε υποψηφίους για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Η συγκεκριμένη πρόταση απορρίφθηκε, ενώ η εισήγηση της πλειοψηφίας για συνεδρίαση της ΚΕ το Σάββατο καταψηφίστηκε από τέσσερα μέλη της ΠΓ: Τη Θεοδώρα Τζάκρη, την Ολυμπία Τελιγιορίδου, τον Νίκο Σκορίνη και τον Πάνο Ρήγα. Οι δύο τελευταίοι φαίνεται πως δεν θα πάρουν μέρος και στην Κεντρική Επιτροπή, ενώ αντίθετα η κα Τζάκρη, δήλωσε πως θα είναι εκεί.

Ανειλημμένες υποχρεώσεις εκτός Αθήνας επικαλέστηκε και ο Παύλος Πολάκης για να μην παραστεί στην Κεντρική Επιτροπή που «87» και kasselistas αναμένεται να λύσουν τις διαφορές τους.

Το ζήτημα της απαρτίας

Την Πέμπτη μεγάλη αναταραχή είχε προκύψει από ένα μήνυμα που φαινόταν να διακινείται από κασσελακικά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που καλούσαν σε παρουσία των οπαδών του έκπτωτου προέδρου έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης, ενώ ενημέρωνε για τη στάση που επρόκειτο να κρατήσουν οι οπαδοί του Στέφανου Κασσελάκη εντός της Κεντρικής Επιτροπής.

Το SMS αποκάλυπτε μια τακτική αποχής από τη συνεδρίαση ώστε να μην υπάρξει απαρτία και το όργανο να μην μπορέσει να συγκροτηθεί ώστε να πάρει απόφαση. Η πλευρά των «87» χαρακτήρισε τα μηνύματα «τραμπικές πρακτικές», ενώ εκείνη του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο για «προβοκάτσια».

Η «ομάδα των 87» φαίνεται να έχει έναν σκληρό πυρήνα 120 μελών που θα είναι παρόντες στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου, ενώ η απαρτία που χρειάζεται 148 για να επιτευχθεί θα χρειαστεί στελέχη που πρόσκεινται στον Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη. Από εκεί και πέρα η πλειοψηφία που θα χρειαστεί είναι απλή πλειοψηφία επί των παρόντων, η οποία είναι δεδομένη από τη στιγμή που το όργανο θα ξεκινήσει τις εργασίες του.

Μοναδικό θέμα το μπλοκάρισμα της υποψηφιότητας Κασσελάκη

Αν η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τελικώς έχει απαρτία και ξεκινήσει, θα συζητήσει ένα και μόνο θέμα. Αυτό της συμπεριφοράς του Στέφανου Κασσελάκη με κορωνίδα το εξώδικο, έστω και αν αυτό πάρθηκε πίσω στο 90’.

Όποιες διαφωνίες υπήρχαν για το θέμα στην ομάδα των «87» έχουν πλέον καμφθεί και το μέτωπο παρουσιάζεται συμπαγές υπέρ του «μπλοκαρίσματος» της υποψηφιότητας Κασσελάκη.