Για «απαράδεκτες, τραμπικές πρακτικές που δεν έχουν σχέση με την Αριστερά, τον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο» κάνουν λόγο πηγές των «87» σχολιάζοντας την υπόθεση με την αποστολή SMS από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ προς οπαδούς του Στέφανου Κασσελάκη.

Σ’ αυτό καλούνταν οι οπαδοί του Στέφανου Κασσελάκη να βρεθούν έξω από τον χώρο που θα συνεδριάσει εκτάκτως η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασίσει πώς θα απαντήσει στο εξώδικο που τους απέστειλε ο έκπτωτος πρόεδρος για τη διαρροή του Πόθεν Έσχες του, αρνούμενος μάλιστα στη σημερινή συνάντηση με τον Παύλο Πολάκη να το πάρει πίσω.

Στο SMS περιγραφόταν ακόμα η στάση που θα κρατήσουν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη. Μόλις 2 εξ αυτών θα έμπαιναν στην συνεδρίαση ώστε να παραδώσουν κείμενο που να εξηγεί τους λόγους της αποχής της ομάδας, ενώ οι υπόλοιποι δεν θα παραλάμβαναν τις κάρτες τους, ώστε να δυσκολέψουν την απαρτία και το όργανο να μην μπορεί να πάρει απόφαση.

«Τα μέλη της ΚΕ να αφεθούν απερίσπαστα»

Με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτηρίζει «προβοκάτσια» το SMS και καλεί τους οπαδούς του να αφήσουν τα μέλη της ΚΕ να αφεθούν απερίσπαστα να λάβουν τις αποφάσεις τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

«Επειδή τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα που αναπαράγουν sms με τα οποία καλούνται -δήθεν εκ μέρους μου– μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το ξενοδοχείο που θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο, τονίζω: Όπως και σε αντίστοιχες προβοκάτσιες που σχεδιάζονταν κατά την επίσκεψη του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, έτσι και τώρα, αποδοκιμάζω τέτοιες ενέργειες.

Τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρέπει να αφεθούν απερίσπαστα να λάβουν τις αποφάσεις τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και όλοι θα κριθούμε ψύχραιμα και ουσιαστικά, με τον μόνο τρόπο που αρμόζει: την ψήφο της βάσης».

Αξίζει κάπου εδώ να σημειωθεί ότι σε ανάρτησή του που προηγείται του SMS, ο φανατικός οπαδός του Στέφανου Κασσελάκη και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Νίκος Καρανίκας, είχε προαναγγείλει τη συγκεκριμένη στάση των kasselistas γράφοντας χαρακτηριστικά: «Μην εκπλαγείτε αγαπημένα μου στελέχη αν δείτε αυτό το Σάββατο μπροστά σας στην ΚΕ, μέσα και έξω από το χώρο συνεδρίασης το κόμμα ασύντακτα αλλά μαζικά, θυμωμένο και εξοργισμένο».

Μια προειδοποίηση.(σε 3’)Προς τα στελέχη της πλειοψηφίας της ΚΕ του Συριζα ΠΣ : Μην εκπλαγείτε.Αυτό το κόμμα δεν το…

Posted by Νίκος Καρανίκας on Wednesday, October 9, 2024

Η στάση του Πολάκη

Έντονος φαίνεται πως ήταν ο διάλογος στη σύσκεψη των υποψηφίων προέδρων που συγκάλεσε ο Παύλος Πολάκης στην Κουμουνδούρου και στην οποία βρέθηκε εκτός από τον βουλευτή Χανίων, μόνο ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πολάκης κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να αποσύρει το εξώδικό του προς την Κεντρική Επιτροπή, με τον πρώην πρόεδρο να αρνείται να το κάνει και τη συνάντηση να ολοκληρώνεται τελικά μέσα σε μισή ώρα.

Κατά την έξοδό του από την Κουμουνδούρου, ο Παύλος Πολάκης, κατηγόρησε τον τέως πρόεδρο πως συντηρεί το κλίμα «εσωστρέφειας και κακομοιριάς». Μάλιστα αν και έχει δηλώσει ότι δεν θέλει ούτε τη διαγραφή αλλά ούτε και τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να βοηθήσει στο «μπλοκάρισμα» της υποψηφιότητάς του, αποσύροντας από την Κεντρική Επιτροπή τις (όποιες) δυνάμεις του, αφού πρώτα συμβάλλει στο να επιτευχθεί η απαρτία.