Με αφορμή την 40η επέτειο του θανάτου του θρυλικού τραγουδιστή των Doors, Τζιμ Μόρισον, έφτασαν στην Πόλη του Φωτός εκατοντάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη έχοντας την ανάγκη να αποτιμήσουν φόρο τιμής στο αθάνατο είδωλό τους.

Με κεριά και λουλούδια στα χέρια αλλά και με δάκρυα στα μάτια οι περισσότεροι θυμήθηκαν την «άγρια» δεκαετία του ’60. Ακόμη και αυτοί που δεν έζησαν τον Τζιμ Μόρισον εν δράσει, ανατράφηκαν με το μύθο της μουσικής του.

«Η μουσική, τα λόγια και τα μηνύματά του, τα πάντα γύρω από τον Τζιμ Μόρισον, είναι επίκαιρα», σημείωσε μια μαυροφορεμένη Ιταλίδα, η Βάνι Ντέλα Ζάνα, ενώ ο Ντειβιντ Μάρτιν που επισκέφτηκε και αυτός το νεκροταφείο Pere Lachaise του Παρισιού δήλωσε: «πέρασα τη μισή ζωή μου σκεπτόμενος τον Τζιμ Μόρισον. Ήταν πολλά περισσότερα από ένας τραγουδιστής».

Το παρών έδωσαν πολλοί φίλοι του ανώνυμοι και μη, όπως ο κιμπορντίστας Ρέι Μάνζαρεκ και ο κιθαρίστας Ρόμπερτ Κρίγκερ, μέλη του θρυλικού συγκροτήματος.

Ο τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, στην μπανιέρα του σπιτιού του, αποτέλεσμα υπερβολικής χρήσης ουσιών.