Ο Ντάνιελ Ζίμπερτ από τη Γερμανία θα είναι ο διαιτητής στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός την προσεχή Κυριακή (6/10) και ο Ντιέγκο Αλόνσο θα έχει την ευκαιρία να τα πει ξανά μαζί του μετά τα όσα έγιναν στο Μουντιάλ 2022.

Ο Ουρουγουανός προπονητής των «πράσινων» ήταν στον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας του τότε και στον αγώνα με τη Γκάνα για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων ο στόχος ήταν η νίκη με διαφορά τριών γκολ ώστε να εξασφαλιστεί η πρόκριση στους «16».

Η Ουρουγουάη ήταν μπροστά με 2-0 και πίεζε για το τρίτο γκολ, με τον χρόνο να την πιέζει, αφού το παιχνίδι είχε μπει στις καθυστερήσεις. Εκεί, στο 92ο λεπτό, ο Καβάνι ζήτησε πέναλτι αλλά ο Ζίμπερτ δεν υπέδειξε κάτι, προκαλώντας την οργή τόσο του Αλόνσο όσο και των παικτών της «Σελέστε».

Αμέσως μετά μάλιστα, όταν σφύριξε τη λήξη, οι Ουρουγουανοί έκαναν… ντου για να διαμαρτυρηθούν μαζικά, με τον Χοσέ Μαρία Χιμένες να ξεφεύγει στις δηλώσεις του λίγα λεπτά μετά, λέγοντας: «Είναι (σ.σ. οι διαιτητές) ένα μάτσο κλέφτες και είναι π….ας γιοι. Ναι, κατέγραψε το αυτό με την κάμερα. Είναι π….ας γιος».