Συνωμοσία της άκρα δεξιάς καταγγέλλει Ζορζ Τρον, πρώην υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, αλλά υπό επιτήρηση, μετά τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για το βιασμό τριών γυναικών.

Ο Τρον, που μπορεί να καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών, αρνείται όλες τις κατηγορίες αμφισβητώντας ότι υπήρξε οποιαδήποτε σχέση σεξουαλικής φύσης με τα θύματα, ούτε καν συναινετική, σύμφωνα με τη Μαρί-Σουζάν λε Κε εισαγγελέα του Εβρί.

Ο πρώην υφυπουργός Δημόσιας Διοίκηση αναφέρθηκε στην ενασχόλησή του με τη ρεφλεξολογία, η οποία περιλαμβάνει μασάζ στα πόδια, αλλά και στην επιθυμία των δύο εναγουσών να τον εκδικηθούν μετά την αμφιλεγόμενη αποχώρησή τους από την εργασία τους στο δημαρχείο της Ντραβέιλ.

Η αντιδήμαρχος της Ντραβέιλ, υπεύθυνη για θέματα πολιτισμού Μπριζίτ Γκρουέλ, κατηγορείται επίσης για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις κατ’ εξακολούθηση και έχει τεθεί υπό δικαστική παρακολούθηση.

Σύμφωνα πάντως με τον εισαγγελέα οι μαρτυρίες των δύο γυναικών ηλικίας 34 και 36 ετών, που κατηγορούν τον Τρον για βιασμό, έχουν συνοχή και συνάδουν με κάποια εξωτερικά στοιχεία της έρευνας.