Ξεκίνησε η δίκη για τον βιασμό του 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη και ενώπιον του δικαστή μίλησε μία από τις κατηγορούμενες νηπιαγωγούς, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση.

«Το παιδί κατέθεσε με τη βοήθεια διερμηνέα και είπε πως αυτό που έγινε ήταν ένα παιχνίδι. Δεν ξέρουμε υπό ποιες συνθήκες συνέβη ό,τι συνέβη, επιμένουμε όμως ότι δεν έγινε τίποτα μέσα στο σχολείο», είπε στο δικαστήριο, σύμφωνα με τη δικηγόρο της, Ίλια Μαρινάκη, που μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Επίσης, η κα.Μαρινάκη ζήτησε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του παιδιού, ώστε να διαπιστωθεί από ειδικό τι ακριβώς συνέβη, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από την πρόεδρο του δικαστηρίου.

«Αν εξεταζόταν από έναν ψυχίατρο, θα μαθαίναμε τι είχε συμβεί, όμως δεν έγινε αποδεκτό το αίτημά μας. Το προετοίμασε μόνο ένας παιδοψυχολόγος για να καταθέσει. Η κατάθεσή του έχει αρκετά κενά, που πρέπει να αποσαφηνιστούν», είπε χαρακτηριστικά.

«Η διευθύντρια απουσίαζε και είναι μάρτυρας»

Ο πατέρας του παιδιού μίλησε στην εκπομπή «Open Τώρα» αναφέροντας ότι βοηθάει τον γιο του να ξεπεράσει το τραύμα, βάζοντάς τον να παίζει με άλλα παιδάκια, ώστε να μη φοβάται.

Ακόμη, ανέφερε ότι το παιδί του δεν θέλει να πάει στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο, επειδή φοβάται. «Πήρα το παιδί από το νοσοκομείο και πήγα στο νηπιαγωγείο να μιλήσω με τη διευθύντρια. Τότε, μου είπε: “Μπαμπά πάμε να φύγουμε από εδώ. Δεν θέλω παιχνίδια, φοβάμαι”», ανέφερε ο πατέρας.

Επιπλέον, είπε ότι η διευθύντρια απουσίαζε τη μέρα που φέρεται να τελέστηκε στο νηπιαγωγείο ο βιασμός. Ωστόσο, παρουσιάστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορούμενων εκπαιδευτικών.

«Η διευθύντρια μια εβδομάδα δεν ήταν εκεί, ήταν σε άλλο σχολείο, αλλά μπήκε μάρτυρας», είπε ο πατέρας στην εκπομπή του OPEN.