Σπαρακτικό βίντεο που παρουσιάστηκε στους ενόρκους του Τέξας κατά τη διάρκεια δίκης για φόνο αποκαλύπτει τη στιγμή που ένα τετράχρονο αγόρι παρακαλούσε τον πατέρα του για ψωμί λίγες ημέρες πριν πεθάνει από την πείνα.

Ο Μπέντζαμιν Κερβέρα ακούγεται σε ένα από τα βίντεο να ζητάει ψωμί, νερό ή γάλα, κλαίγοντας και παρακαλώντας: «Μπαμπά, μπαμπά, θέλω λίγο ψωμί». Το μικρό αγόρι πέθανε στις 17 Αυγούστου 2021 από ασιτία.

Περισσότερα από 30 βίντεο προβλήθηκαν στο δικαστήριο αυτή την εβδομάδα, καθώς η εισαγγελία υποστήριξε γιατί ο πατέρας του αγοριού, ο 31χρονος Μπράντον Κερβέρα, πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος για τον θάνατο του 4χρονου.

Όπως σημειώνει δημοσίευμα του Independent, o 31χρονος κατηγορείται ότι άφησε το παιδί να πεθάνει από ασιτία και αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη σε περίπτωση καταδίκης.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν επίσης βίντεο από τον Ιούνιο του 2021 με το αγόρι να ψάχνει την κουζίνα και το ψυγείο μέσα στη νύχτα καθώς είχαν τοποθετηθεί κλειδαριές στα ντουλάπια.

Ο αξιωματικός Omar Perez, ο οποίος επισκέφθηκε το σπίτι για έναν έλεγχο, δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο Μπέντζαμιν «είχε ορατά τραύματα». «Είχε μώλωπες στα μάτια και στον κορμό του και ήταν αδύνατος, μπορούσε να δει τα κόκαλά του», είπε. Ωστόσο, ο πατέρας του δήλωσε στην αστυνομία ότι το αγόρι είχε προβλήματα συμπεριφοράς και είχε αυτοτραυματιστεί.