Η σοκαριστική στιγμή που ένας δικαστής του Κεντάκι δολοφονείται από τον φίλο του σερίφη αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο.

Το υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης που έδειχνε έναν άνδρα που αναγνωρίστηκε ως ο σερίφης της κομητείας Λέτσερ, Σον Στάινς, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε αρκετές φορές τον περιφερειακό δικαστή Μάλινς στο γραφείο του, προκάλεσε αντιδράσεις στην αίθουσα του δικαστηρίου, καθώς οι εισαγγελείς έπαιξαν το βίντεο κατά τη διάρκεια προκαταρκτικής ακρόασης την Τρίτη, ανέφερε η εφημερίδα Courier Journal.

Ο σερίφης φέρεται να βγήκε από την αίθουσα του δικαστηρίου με τα χέρια ψηλά μετά τους πυροβολισμούς, ζητώντας από την αστυνομία «να μου φερθούν δίκαια» κατά τη σύλληψή του, κατέθεσε ένας ντετέκτιβ από το Κεντάκι, προσθέτοντας ότι ο Στάινς φέρεται να είπε στην αστυνομία: «Προσπαθούν να απαγάγουν τη γυναίκα και το παιδί μου».

Ο 43χρονος Στάινς ήταν επί δεκαετίες φίλος με τον 54χρονο Μάλινς, και μάλιστα είχε γευματίσει μαζί του στις 19 Σεπτεμβρίου – ώρες πριν κατηγορηθεί ότι πυροβόλησε τον δικαστή οκτώ φορές μέσα στο δικαστήριο της κομητείας Λέτσερ, όπου ο Μάλινς υπηρετούσε επί 15 χρόνια, σύμφωνα με τη New York Post.

Ο ντετέκτιβ Κλέιτον Στάμπερς κατέθεσε ότι ένας μάρτυρας που συμμετείχε στο γεύμα είπε ότι είδε τον Μάλινς να ρωτά τον Στάινς αν χρειάζεται να συναντηθούν ιδιαιτέρως, χωρίς περισσότερες πληροφορίες να γίνουν γνωστές. Πρόσθεσε ότι το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας μέσα από την αίθουσα συνεδριάσεων -που δεν προβλήθηκε στο δικαστήριο- κατέγραψε τον σερίφη να χρησιμοποιεί τα τηλέφωνα του ίδιου και του Μάλινς για να κάνει πολλαπλές κλήσεις στην κόρη του λίγο πριν πλησιάσει τον δικαστή και τον πυροβολήσει.

Ο Στάμπερς επιβεβαίωσε ότι η αστυνομία βρήκε τον αριθμό τηλεφώνου της κόρης του Στάινς αποθηκευμένο στο τηλέφωνο του δικαστή, σύμφωνα με την Courier Journal, προσθέτοντας ότι η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση καθώς η αστυνομία προσπαθεί να ανακρίνει επιπλέον μάρτυρες και να εξετάσει και τα δύο κινητά τηλέφωνα.

Αν και ο συνήγορος υπεράσπισης, Τζέρεμι Μπάρτλεϊ, αρνήθηκε να συζητήσει για το κίνητρο των πυροβολισμών, οι αστυνομικοί φέρεται να υπέδειξαν την περασμένη εβδομάδα ότι η δολοφονία ερευνάται ως πιθανό σεξουαλικό σκάνδαλο.

Ο Στάινς δήλωσε αθώος για φόνο πρώτου βαθμού και κρατείται στη φυλακή της κομητείας Λέσλι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.