Τα τηλέφωνα όλων χτύπησαν ταυτόχρονα με ένα ειδοποιητικό μήνυμα γύρω στις 19:30 τοπική ώρα. Το μήνυμα έγραφε: «Πρέπει να εισέλθετε αμέσως σε προστατευόμενη περιοχή και να παραμείνετε εκεί μέχρι νεωτέρας». Το μήνυμα εστάλη από τη Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων και τελείωνε με τη φράση «Οδηγίες για τη διάσωση της ζωής».

Οι άνθρωποι άρχισαν να κατευθύνονται προς τα δωμάτια ασφαλείας (safe rooms), καθώς εκτοξεύονταν πύραυλοι προς το Ισραήλ από το Ιράν. Οι σειρήνες που ηχούσαν σε όλη τη χώρα ακούστηκαν από εκατομμύρια ανθρώπους.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν εκτόξευσαν 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ κατά την επίθεση που εξαπολύθηκε χθες Τρίτη το βράδυ, όπως μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση. Ο ισραηλινός στρατός, από την πλευρά του, ανέφερε πως το Ιράν εκτόξευσε περίπου 180 πυραύλους εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, διαβεβαιώνοντας πως οι περισσότεροι αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν.

«Καθώς ο συναγερμός χτυπούσε έξω, μεταφερθήκαμε στο καταφύγιο στο γραφείο του BBC στην Ιερουσαλήμ – ένα ασφαλές τμήμα του κτιρίου χωρίς παράθυρα. Ακούγαμε συχνά τους κρότους, καθώς οι πύραυλοι πετούσαν από πάνω μας και αναχαιτίζονταν από το αμυντικό σύστημα του Ισραήλ», γράφει ανταποκρίτρια του BBC.

Βίντεο που καταγράφηκαν και αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν «εκρήξεις» φωτός, καθώς οι πύραυλοι πετούσαν πάνω από το Ισραήλ, και σύννεφα καπνού, τη στιγμή που αναχαιτίζονταν ή πυροδοτούνταν κατά την πρόσκρουση.

«Υπάρχουν πολλά από αυτά», αναφώνησε κάποιος σε ένα βίντεο που γυρίστηκε στο νότιο Ισραήλ και δείχνει κύκλους φωτός στον νυχτερινό ουρανό.

Περίπου στις 20:00, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι η αεράμυνα τους αναγνώριζε και αναχαίτιζε και κάλεσαν τον κόσμο να «παραμείνει σε προστατευμένο χώρο μέχρι νεωτέρας». «Οι εκρήξεις που ακούτε προέρχονται από αναχαιτίσεις και από πεσμένα βλήματα».

Η ανησυχία είχε αυξηθεί σε όλο το Ισραήλ, καθώς νωρίς το βράδυ εμφανίστηκαν αναφορές ότι το Ιράν προετοίμαζε πλήγμα. Αυτό συνέβη λίγες ώρες μετά την εισβολή ισραηλινών στρατευμάτων στον Λίβανο, σε μια «περιορισμένη, τοπική και στοχευμένη», όπως την αποκαλεί ο στρατός του, χερσαία επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ.

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν δήλωσαν ότι εκτόξευσαν τους πυραύλους σε αντίποινα για τις πρόσφατες επιθέσεις που σκότωσαν τους ηγέτες της Χεζμπολάχ και της Χαμάς, καθώς και έναν υψηλόβαθμο ιρανό διοικητή.

Καθώς οι πύραυλοι πετούσαν, μηνύματα έρχονταν από ανθρώπους σε διάφορα μέρη της χώρας, που περίμεναν στα ασφαλή τους δωμάτια, όπως αναφέρει η ανταπόκριση του BBC.

«Υπάρχουν πολλοί συναγερμοί όλη την ώρα, γι’ αυτό είμαστε στο δωμάτιο ασφαλείας… Αλλά είμαστε εντάξει προς το παρόν», έστειλε μέσω φωνητικού μηνύματος μια μητέρα δύο παιδιών στο νότιο Ισραήλ.

«Πολύ, πολύ τρομακτικό. Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτή είναι η ζωή μας… ήταν ΠΟΛΥ κοντά», ανέφερε ένα μήνυμα από δημοσιογράφο στο Τελ Αβίβ. «Συνήθως μένουμε στον όροφό μας και δεν κατεβαίνουμε στο καταφύγιο, αλλά αυτή τη φορά… συνειδητοποιήσαμε ότι έπρεπε να κατέβουμε».

Περίπου μία ώρα μετά το πρώτο μήνυμα, τα τηλέφωνα χτύπησαν και πάλι με νέο συναγερμό από τη Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου, που έλεγε στους ανθρώπους ότι μπορούσαν να εγκαταλείψουν τα καταφύγια και τις ασφαλείς περιοχές.

Μετά τα χτυπήματα, ο εκπρόσωπος των IDF δήλωσε ότι υπήρξαν κάποια χτυπήματα στο κεντρικό και νότιο Ισραήλ. Βίντεο που αναρτήθηκαν αργότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν ζημιές από τους πυραύλους σε πολλές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου κρατήρα στο έδαφος κοντά στο Τελ Αβίβ.

Η παλαιστινιακή αρχή πολιτικής άμυνας στην κατεχόμενη πόλη Ιεριχώ της Δυτικής Όχθης δήλωσε ότι ένας άνδρας εκεί έχασε τη ζωή του. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP, το οποίο μίλησε με τον κυβερνήτη της πόλης Χουσεΐν Χαμαγιέλ, το θύμα σκοτώθηκε από πτώση συντριμμιών πυραύλων.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν ανέφεραν σοβαρούς τραυματισμούς ως αποτέλεσμα των αεροπορικών επιθέσεων της Τρίτης.

«Σε αυτό το στάδιο δεν εντοπίζουμε περισσότερες εκτοξεύσεις από το Ιράν. Μείνετε προστατευμένοι και ακούστε τις οδηγίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF, Ντανιέλ Χαγκάρι, σε τηλεοπτικό διάγγελμα.