Διακόσια άτομα ντύθηκαν και βάφτηκαν σαν ζόμπι και κατευθύνθηκαν προς το δημαρχείο της πόλης Leicester, στο οποίο μόλις κατέφθασαν άρχισαν να πιέζουν το πρόσωπό τους πάνω στη τζαμαρία θέλοντας να διαδηλώσουν για το «πολιτικό» τους αίτημα. Αυτό δεν ήταν άλλο από το ότι η πόλη δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη για μία επίθεση ζόμπι.

Ας πιάσουμε την ιστορία από την αρχή. Την προηγούμενη βδομάδα μία οργάνωση, η Freedom of Information, είχε αποστείλει επίσημα ερώτημα στο δημοτικό συμβούλιο για το κατά πόσο είναι η πόλη έτοιμη σε περίπτωση επίθεσης ζόμπι.

Έλαβαν απάντηση, ότι δεν είναι καθόλου προετοιμασμένη και ότι θα επιμεληθούν του θέματος άμεσα, υπογραμμίζοντας ότι κάνουν χιούμορ. Αυτό προφανώς δεν ικανοποίησε καθόλου τα μέλη της οργάνωσης. Η όλη ιστορία κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και στις διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί group που παρακινούσε τα μέλη του να συμμετάσχουν σε μια πορεία ζόμπι. Τελικά η πορεία από ένα αστείο πραγματοποιήθηκε και διασκέδασε τους κατοίκους της πόλης το περασμένο Σάββατο.