Έξι γυναίκες «της διπλανής πόρτας», όπως συνηθίζουμε να λέμε, πρωταγωνιστούν στην καμπάνια εσωρούχων Modelled by Role Models της εταιρείας Panache.

Η εταιρεία ζήτησε από τους πολίτες να προτείνουν μια γυναίκα- πρότυπο γι’ αυτούς, κάποια που τους εμπνέει και τους βγάζει τον καλύτερο εαυτό τους, στο πλαίσιο της καμπάνιας Panache Lingerie’s Modelled by Role Models για το 2016.

Έλαβε… 7000 προτάσεις και από αυτές προέκυψαν οι παρακάτω έξι γυναίκες.

Anja Lovén 

Είναι από τη Δανία και το 2011 άφησε τη δουλειά της για να εργαστεί στην Αφρική. Το 2013 πούλησε όλα τα υπάρχοντά της και μετακόμισε στη Νιγηρία, όπου ίδρυσε το African Children’s Aid Education and Development Foundation.

kasdiadu1
Anja Lovén στα αριστερά και Elly Mayday

Η φωτογραφία της να προσφέρει νερό και μπισκότα σε ένα υποσιτισμένο αγόρι έκανε το γύρο του κόσμου και συνέβαλε στη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου δολαρίων για το ίδρυμά της.

Elly Mayday

Η 27χρονη Καναδέζα ζει στη Νέα Υόρκη και εργάζεται ως μοντέλο plus size προωθώντας τη θετική αντιμετώπιση του σώματος.

Πριν τρία χρόνια έδωσε νικηφόρα μάχη με τον καρκίνο- και τότε δεν ήξερε καν αν θα ζήσει. «Ήθελα να δείξω πως μπορείς να είσαι όμορφος και όταν περνάς μια κόλαση. Αρκεί να κρατάς το κεφάλι ψηλά και να θυμάσαι, όσο άσχημα κι αν πάνε τα πράγματα, ο κόσμος έχει περάσει χειρότερα».

Eliza Rebeiro

Η 23χρονη σήμερα ίδρυσε σε ηλικία μόλις 14 ετών την οργάνωση «Lives Not Knives» που προσπαθεί να καταπολεμήσει το έγκλημα συμμοριών και να εκπαιδεύσει νεαρούς στο Νότιο Λονδίνο σχετικά με τις επιπτώσεις των επιθέσεων με μαχαίρι.

kasdiadu2
Eliza Rebeiro αριστερά και δεξιά Sylwia Blach

Sylwia Blach

Ασχολείται με τον προγραμματισμό και είναι πρέσβειρα ατόμων με αναπηρία συνδιοργανώνοντας τον διαγωνισμό 2017 Miss Wheelchair World. Στόχος της οι γυναίκες με και χωρίς αναπηρίες να δείχνουν την ομορφιά τους ανεξάρτητα από τη μορφή του σώματός τους, την ασθένεια ή το μέγεθός τους.

Emily Findlay

Η 20χρονη σήμερα διαγνώστηκε στα 14 της με νευροβλάστωμα, συνηθισμένη μορφή παιδικού καρκίνου. Σήμερα βοηθά παιδιά, νέους και γονείς που έχουν περάσει παρόμοιες εμπειρίες και αγωνίζεται για τη βελτίωση των υπηρεσιών και της χρηματοδότησης.

kasdiadu3
Emily Findlay στα αριστερά και Jayne Hurditch

Jayne Hurditch

Το ίδρυμα Amy’s House ιδρύθηκε το 2003 από τους γονείς της Jayne, Maurice και Meriel Littlewood. Έβλεπαν τότε πόσο δύσκολο ήταν για την 51χρονη σήμερα Jayne να φροντίσει την κόρη της Molly που είχε γεννηθεί με προβλήματα υγείας και χρειαζόταν 24ωρη φροντίδα.

Η οικογένεια έζησε δύο τραγωδίες, το θάνατο της αδελφής της Jayne, Amy, από μηνιγγίτιδα και πολλά χρόνια αργότερα τον θάνατο της Molly από επιληπτική κρίση.

Έτσι προχώρησαν στην ίδρυση του Amy’s House, στη μνήμη της Amy, βοηθώντας γονείς και φροντιστές παιδιών με αναπηρία.

Η Jayne λέει πως το να βοηθά γονείς και παιδιά είναι η κινητήρια δύναμή της καθώς θυμάται τις δυσκολίες που κι εκείνη είχε αντιμετωπίσει με την κόρη της.