Φωτογραφίες σαν αυτές της Laura Mazza κυκλοφορούν πολύ συχνά στο Ίντερνετ και συνήθως αφορούν το «πριν» και το «μετά» ανθρώπων που κάποτε κουβαλούσαν ένα μεγάλο βάρος, το δικό τους, και κάποια στιγμή κατάφεραν να απαλλαγούν από αυτό.

Το «πριν» είναι συνήθως «ξεχειλωμένο» και πλαδαρό, έξω από τα πρότυπα ομορφιάς της εποχής μας. Το «μετά» είναι το ακριβώς αντίθετο, κορμιά «συμμαζεμένα», αδύνατα, γυμνασμένα, συχνά γραμμωμένα.

Στην ιστορία της Laura συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Το «πριν» είναι η φωτογραφία της κορμί- λαμπάδα, το «μετά» είναι λίγο πιο στρογγυλό. Τι μεσολάβησε; Τα παιδιά της.

ksdis2

«Δεν είναι φωτογραφίες από το πριν και το μετά της απώλειας βάρους», έγραψε η γυναίκα στο Facebook, «αλλά είναι μια ιστορία νίκης». Αποτυπώνοντας τις ουλές και τις ραγάδες της, εξηγεί πως τις απέκτησε επειδή έκανε παιδιά και εξομολογείται πως από την εποχή που της έλεγαν πως έδειχνε «υγιής και fit» πέρασε στην εποχή που ένιωθε πως «δεν της άξιζαν» πράγματα όπως σέξι εσώρουχα ή καινούρια γκαρνταρόμπα.

Ύστερα ήρθε η στιγμή της συνειδητοποίησης.

«Τώρα το ξέρω», συνεχίζει, «είναι ωραία όλα τα σώματα. Όλα τα είδη σωμάτων αφηγούνται την ιστορία τους. Πάνω από όλα θα έπρεπε να αναδεικνύεται το πρόσωπο, τα υγιή σώματα να αναδεικνύονται, για το υγιές θα πρέπει να παλεύουμε. Υγιή μυαλά, υγιή ταξίδια και όπως κι αν αντανακλάται αυτό στα σώματά μας, θα πρέπει να τα θαυμάζουμε. Φυσικά ακόμα θέλω να μοιάζω στην πρώτη φωτογραφία. Μου λείπει το σώμα εκείνο, λυπάμαι. Αλλά θέλω να φτάσω εκεί με υγιή τρόπο, πνευματικά και σωματικά, Θέλω να είμαι περήφανη και συμφιλιωμένη με αυτό το σώμα. Και θέλω να μου αρέσει αυτό που έχω τώρα».

Η ανάρτησή της έχει χιλιάδες like και share με πολλές γυναίκες να σχολιάζουν πόσο τις βοήθησε να συμφιλιωθούν κι εκείνες με το σώμα τους μετά τη γέννα.

mum