Η 29χρονη Laura Dargaville από τη Νέα Ζηλανδία ήταν μέχρι πριν από μερικά χρόνια μια κλασική μαμά, σύμφωνα με την δική της περιγραφή: Αφιέρωνε το χρόνο της στη μητρότητα, τη δουλειά της και την καριέρα του συζύγου της James Kamana, ο οποίος παίζει επαγγελματικά ράγκμπι.

Όταν όμως μετακόμισαν προσωρινά στη Νότιο Αφρική, η Laura βρέθηκε χωρίς δουλειά κι αυτό την παρακίνησε για πρώτη φορά ύστερα από πολύ καιρό να επικεντρωθεί στον εαυτό της.

Ζυγίζοντας τότε 83 κιλά αποφάσισε να αλλάξει εντελώς τη νοοτροπία της απέναντι στο σώμα της, ολοκλήρωσε πρόγραμμα Personal Trainer το 2013 και πριν από περίπου δύο εβδομάδες αναδείχθηκε νικήτρια σε διαγωνισμό bodybuilding.

«Ήμουν στη θέση των μαμάδων που βλέπουν περιοδικά fitness ή φωτογραφίες στο Instagram και σκέφτονται ‘δεν θα μπορούσα ποτέ να το κάνω αυτό, να αποκτήσω κοιλιακούς six pack’», λέει στη Daily Mail, «δεν είχα τέτοιους κοιλιακούς ούτε πριν κάνω παιδιά οπότε πώς να τους αποκτήσω μετά;».

«Τώρα όμως πιστεύω πραγματικά πως οι μόνοι περιορισμοί στη ζωή μας είναι αυτοί που βάζουμε εμείς οι ίδιοι».

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος personal training, το 2013, η Dargaville ανακάλυψε πως ήταν έγκυος στον δεύτερο γιο της. Απτόητη συνέχισε να ασκείται και με τη γέννησή του έβαλε έναν δυσκολότερο στόχο: το bodybuilding.

Δεκατρείς μήνες μετά είχε χάσει συνολικά 28 κιλά και έβγαινε πρώτη στο World Fitness Federation Women’s Athletic Figure, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τους αγώνες σε εθνικό επίπεδο, τον Οκτώβριο.

Το βάρος της σταθεροποιήθηκε πλέον στα 55- 56 κιλά.

«Η διατροφή ήταν πολύ σημαντική, ειδικά όσο πλησίαζαν οι αγώνες. Ασκούμουν δύο ώρες τη μέρα, έξι φορές την εβδομάδα, έτρωγα έξι μικρά γεύματα τη μέρα με βάση κυρίως την πρωτεΐνη. Πολλές γυναίκες δεν τρώνε αρκετά και ακόμα ελπίζουν να χάσουν βάρος ενώ τα σώματά τους κατακρατούν το λιγοστό φαγητό που καταναλώνουν.  Η διατροφή είναι πολύ σημαντική, θα έλεγα πως η αλλαγή στο σώμα σου είναι 80% διατροφή και 20% άσκηση», δηλώνει η ίδια.

«Βάζουμε τόσους περιορισμούς στους εαυτούς μας μόλις κάνουμε παιδιά», συνεχίζει. «είμαι μια κανονική μαμά αλλά είμαι στα καλύτερά μου και είμαι και σχεδόν 30 χρονών. Είναι τρελό! Αλλά αν εγώ μπορώ να το κάνω, τότε κάθε μαμά μπορεί».

mjaahg2 mjaahg4 mjaahg5 mjaahg6 mjaahg7 mjaahg3