121: Γεννιέται ο Μάρκος Αυρήλιος, στωικός φιλόσοφος και αυτοκράτορας της Ρώμης (161-180).
1467: Θαύμα στο Τζενατζάρο της Ιταλίας. Κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για τον Άγιο Μάρκο, σε ένα φρεσκοσοβατισμένο τοίχο του ναού εμφανίζεται μια νωπογραφία της Παναγίας με τον Χριστό, αφού προηγουμένως ο χώρος καλύφθηκε από ένα σύννεφο. Από τότε γιορτάζεται η Παναγιά η Καλοσυμβουλεύτρα (Mater boni consilii).
1532: Ο σουλτάνος Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής διασχίζει με τα στρατεύματά του την Ουγγαρία με κατεύθυνση τη Βιέννη.
1564: Γεννιέται ο Ουίλιαμ Σέξπιρ, Άγγλος θεατρικός συγγραφέας.
1798: Γεννιέται ο Ευγένιος Ντελακρουά, Γάλλος ρομαντικός ζωγράφος. Το αριστούργημά του θεωρείται ο πίνακας Η σφαγή της Χίου, εμπνευσμένο από τους αγώνες των Ελλήνων κατά των Τούρκων.
1825: Ο Ιμπραήμ με 11.000 πεζούς και 800 ιππείς κυριεύει τη Σφακτηρία, την οποία υπεράσπιζαν μόνο 1.500 Έλληνες. Πέφτουν μαχόμενοι ο Υπουργός Στρατιωτικών Αναγνώστης Παπαγεωργίου (Αναγνωσταράς) και ο φιλέλληνας Σανταρόζα, μαζί με άλλους 350 Έλληνες.
1860: Πεθαίνει ο Θεόκλητος Φαρμακίδης, διδάσκαλος του Γένους, κορυφαίος νεοέλληνας διαφωτιστής, αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης, λόγιος, κληρικός και πρωτοπόρος δημοσιογράφος.
1861: Πεθαίνει ο Γιάκομπ Φαλμεράιερ, αυστριακός περιηγητής, δημοσιογράφος, πολιτικός και ιστορικός, περισσότερο γνωστός για τις περιηγητικές αφηγήσεις του και τις θεωρίες του σχετικά με τη φυλετική καταγωγή των Νεοελλήνων.
1877: Ανακαλύπτεται στην Ολυμπία από γερμανούς αρχαιολόγους ο Ερμής του Πραξιτέλη.
1900: Πανελλήνια πρεμιέρα της όπερας του Τζιάκομο Πουτσίνι Μποέμ από το Ελληνικό Μελόδραμα του Διονυσίου Λαυράγκα στο Δημοτικό Θέατρο Αθηνών.
1944: Ανασχηματίζεται η εξόριστη ελληνική κυβέρνηση στο Κάιρο και πρωθυπουργός ορκίζεται ο Γεώργιος Παπανδρέου, με αντιπρόεδρο τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο.
2005: Πεθαίνει ο Αουγκούστο Ρόα Μπάστος, παραγουανός συγγραφέας, που μαζί με τους Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες και Μάριο Βάργκας Γιόσα θεωρούνται από τους σημαντικότερους λατινοαμερικανούς συγγραφείς. (Ο Κατήγορος)
Πηγή: sansimera.gr