Υλικά
Αγάπησε τη μαγειρική και την κουζίνα όσο κανείς, ενώ για την εποχή του ήταν αρκετά βήματα μπροστά με τους πειραματισμούς και τις τεχνικές του. Άλλαξε ριζικά τον τρόπο που η ελληνίδα νοικοκυρά έβλεπε την κουζίνα, ενώ εκσυγχρόνισε την ελληνική κουζίνα διανθίζοντάς την με διεθνείς πινελιές.
Ο «εθνικός» μάγειρας της χώρας μας έχει ταυτίσει το όνομά του με την ελληνική γαστρονομία, εκδίδοντας το πρώτο περιοδικό μαγειρικής που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 1910.
Ο οδηγός μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που έφερε το όνομα «Τσελεμεντές» και συνέγραψε το 1926 αποτέλεσε «βίβλο» για κάθε σπιτικό, μεγαλώνοντας γενιές και γενιές Ελλήνων, μυώντας τους στα μυστικά της καλής κουζίνας. Εκτός από τις συνταγές, το βιβλίο περιείχε διάφορες χρηστικές συμβουλές τόσο για τις νέες, όσο και για τις παλιές νοικοκυρές.
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά «best seller» όλων των εποχών το οποίο κατάφερε, έκτοτε, κάθε αντίστοιχο βιβλίο μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής να αποκαλείται «τσελεμεντές».