Ο Σάκης Ρουβάς, σε συνέντευξή του στον Τάσο Ριζόπουλο και το «Κοσμοράδιο 95,1», αναφέρθηκε στην έναρξη της μουσικής του πορείας και τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Πάρ΄ τα».  Παράλληλα, ο ίδιος αποκάλυψε ότι έχει κάνει αναζητήσεις για το όνομά του στο διαδίκτυο.

Για την υποκριτική, την παρουσίαση και τις επιχειρήσεις με τα οποία ασχολείται ταυτόχρονα με το τραγούδι, είπε:

«Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό που κάνω κάθε φορά και το κάνω με πάθος, οπότε νομίζω ότι αυτό συμβάλλει στο να γίνει με κάποιον τρόπο, τον τρόπο που εγώ θα ήθελα να γίνεται. Τώρα αν αυτό είναι επιτυχημένο ή όχι το δείχνει το αποτέλεσμα».

Στη συνέχεια, ο Σάκης Ρουβάς κλήθηκε να σχολιάσει το βάρος της ευθύνης που αισθάνεται ως ένας από τους εναπομείναντες σταρ της Ελλάδας.

«Να σου πω την αλήθεια δεν το αισθάνομαι έτσι εγώ, γιατί στην πραγματικότητα αυτό που κάνω είναι ότι βιώνω αυτό που μου συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Δεν σκέφτομαι ούτε το παρελθόν ούτε και το μέλλον με την έννοια αυτή.
Κάθε φορά που εμφανίζομαι βιώνω εκείνη τη στιγμή, κάθε φορά που ακούω ένα καινούργιο τραγούδι νιώθω αν μου αρέσει ή όχι εκείνη τη στιγμή. Οπότε δεν αισθάνομαι κανένα φορτίο. Απλώς ζω μέσα από τα φίλτρα που έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια».

Για το γεγονός ότι πια είναι πιο χαλαρός με την δημόσια έκθεση μέσω των social media, είπε:

«Αισθάνομαι καλά αυτό που μου συμβαίνει, νιώθω καλά με αυτό που κάνω, οπότε δεν έχω λόγο να μην το μοιραστώ με τον υπόλοιπο κόσμο. Άλλωστε κάποια από αυτά με τα οποία καταπιάνομαι σήμερα είναι πράγματα τα οποία πραγματικά μου αρέσουν και δεν βλέπω τον λόγο να μην τα επικοινωνήσω με τους ανθρώπους, όταν δε είναι ωφέλιμα για μένα και για όλον τον κόσμο που με παρακολουθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σάκης Ρουβάς για την Eurovision

«Επειδή το έχω κάνει και με τις δύο ιδιότητες και του παρουσιαστή και του συμμετέχοντα, είναι τελείως διαφορετικά πράγματα και δεν συγκρίνονται. Η παρουσίαση έχει κάτι πολύ ωραίο με ωραία ενέργεια αλλά το να είσαι πάνω στη σκηνή και να τραγουδάς και να νιώθεις τη σύνδεση με τον κόσμο είναι κάτι πολύ πιο διαφορετικό».

Με ειλικρίνεια, ο Σάκης Ρουβάς δήλωσε ότι επιδίωξε τη νίκη στον μουσικό διαγωνισμό, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής συμμετοχής του ως τραγουδιστής.

«Συνειδητοποίησα μετά από όλη αυτήν την πορεία ότι στην Eurovision δεν πηγαίνεις για την πρωτιά, είναι ωραίο αν συμβεί. Αλλά το να πας με την ιδέα του τα κερδίσω είναι λάθος κίνητρο. Την τέχνη δεν μπορούμε να την αξιολογήσουμε και να τη συγκρίνουμε.
Το να πας στη Eurovision με τη λογική πάω να κερδίσω εγώ το έκανα, αυτό ήθελα και αυτός ήταν ο πόθος μου. Αλλά τότε ήμουν σε αυτό αυτό το πλαίσιο το νοητικό. Ήθελα να κερδίζω, να πετυχαίνω, να είμαι Νο1, συγκρινόμενος και ανταγωνιζόμενος όλους τους άλλους καλλιτέχνες. Είναι πολύ λάθος αυτό τελικά. Στα τάλεντ σόου βλέπουμε ανθρώπους να κερδίζουν και να μην κάνουν καριέρα και άλλους να μην κερδίζουν και να κάνουν».

Το θέατρο και τα αρνητικά σχόλια

Μιλώντας για τα αρνητικά σχόλια που κατά καιρούς έχει δεχτεί για τις θεατρικές του ερμηνείες, ο Σάκης Ρουβάς παραδέχτηκε πως κάποιες φορές τον επηρεάζουν, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζει αν μια κριτική μπορεί να του προσφέρει κάτι θετικό.

«Εξαρτάται από ποιον έρχεται στο σχόλιο και η ποιότητα της ενέργειας και της πρόθεσης. Βέβαια πολλές φορές γίνονται και σχόλια χωρίς καλή πρόθεση αλλά κάτι μέσα μου μου χτυπάει ένα καμπανάκι ότι κάτι σημαίνει. Έχω κάποια αντίληψη και καταλαβαίνω τι είναι για μένα ωφέλιμο και τι όχι.

Από όταν ξεκίνησα να τραγουδάω ρωτούσα πάντα τους κοντινούς μου ανθρώπους τη γνώμη τους, μου αρέσει πάντα να εξελίσσομαι και να βελτιώνομαι και δεν έχει αλλάξει αυτό. Απλώς τότε ήμουν πολύ πιο ευάλωτος σε κακεντρεχή σχόλια.

 Δεν είχα καταλαβαίνει ότι δεν είμαστε όλοι μας το ίδιο πλασμένοι. Ο κάθε άνθρωπος που κάνει ένα σχόλιο εκφράζει αυτό που ο ίδιος αισθάνεται για τον κόσμο και εκφράζει αυτό που βλέπει που είναι κομμάτι του εαυτού του.

Όλοι μας σκεφτόμαστε μέσα από το δικό μας πρίσμα. Στην πραγματικότητα όλοι αυτοί που συζητούν για μένα μιλάνε για τον εαυτό τους απλώς δεν το αντιλαμβάνονται ακριβώς. Είμαι ένας καθρέφτης όλων αυτών που κάνουν σχόλια», δήλωσε.

Οι εξάρσεις θυμού

«Έχω εξάρσεις. Δεν μπορούν να με εκνευρίσουν τα ίδια πράγματα πάντα. Αν είμαι πολύ κουρασμένος το πρίσμα μέσα από το οποίο βλέπω τα πράγματα είναι διαστρεβλωμένο, οπότε δεν έχω καθαρό μυαλό και μπορεί να θυμώσω για κάτι πολύ απλό. Αυτά είναι στην ανθρώπινη φύση. Όταν κάνω ένα λάθος ζητάω συγγνώμη».