Σουτζουκάκια σμυρναίικα με συνταγή της γιαγιάς. Ντακάκια με κοπανιστή Μυκόνου. Γλυκιά κολοκυθόπιτα με φύλλο. Μεζεδάκια, κυρίως πιάτα, επιδόρπια, λικεράκια, γιαούρτι με μέλι και τόσες άλλες «λιχουδιές» που συνηθίζονται, κάποιες λιγότερο κι άλλες περισσότερο, σε ένα ελληνικό τραπέζι, κυριάρχησαν στη συζήτησή μας με τις food bloggers Άρτεμις Τσίπη και Ευγενία Μακρογιαννέλη. Γιατί και οι δύο μαζί ένωσαν τις μαγειρικές δυνάμεις τους, τη φαντασία, την όρεξή τους και την αγάπη τους για την ελληνική κουζίνα, και τη «διαφημίζουν» στην πιο σπιτική και φιλόξενη εκδοχή της στο supper club «Eat Like A Greek». Μπορεί για τους αμύητους το supper club να είναι κάτι πιθανώς άγνωστο, είναι όμως κάτι που ήδη συνηθίζεται εδώ και χρόνια στο εξωτερικό. Για τους ταξιδιώτες -και όχι τόσο για τους τουρίστες- τα supper clubs είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταξιδιωτικής εμπειρίας τους και της γνωριμίας τους με τον τόπο που επισκέπτονται.
Τις συναντήσαμε στο Μοσχάτο, στο σπίτι της Ευγενίας όπου γίνονται τα περίφημα «τραπεζώματα». Καθώς ετοιμάζονταν να υποδεχθούν ένα ζευγάρι Αμερικανών στο τραπέζι τους, μίλησαν στο newsbeast.gr για τα supper clubs, τα blog τους Wonderfoodland και Eat Yourself Greek, το Eat Like A Greek αλλά και τις ζωές τους, που με αφετηρία την Επικοινωνία για τη μία και τη Μετάφραση για την άλλη, τις οδήγησαν βήμα βήμα στο food blogging και την κουζίνα.