Είναι από τις πιο ακριβές τροφές, που μπορεί κανείς να βρει στην Ισπανία, κι όταν κανείς την αντικρίζει για πρώτη -ή και για πολλοστή- φορά, δεν μπορεί παρά να απορήσει πώς γίνεται κάτι τόσο απωθητικό στο μάτι, στο όριο του αηδιαστικού, να είναι τόσο περιζήτητο και τόσο ακριβό. Δεν είναι η «δύσκολη» τρούφα, δεν είναι το κάποτε σύμβολο της ελίτ χαβιάρι. Είναι τα νεογέννητα χέλια. Εξ όψεως, δεν είναι κάτι που θα χαρακτήριζε κανείς ορεκτικό ή λαχταριστό, τουναντίον. Όσο είναι ζωντανά, είναι διάφανα και λεπτά σαν σκουλήκια, και κινούνται σαν μικρά φίδια. Με το μαγείρεμα αποκτούν χρώμα, αλλά εξακολουθούν να θυμίζουν σκουλήκια- νεκρά- ή μικρά φίδια- νεκρά κι αυτά.
Διαβάστε σχετικά

Οι μυστικές λέσχες γαστρονομίας της Ισπανίας που αρνήθηκαν την είσοδο και στη βασίλισσα

Τα σπανιότερα σπαγγέτι στον κόσμο που ούτε ο Τζέιμι Όλιβερ δεν κατάφερε να φτιάξει

Ο Mr. Cucina Caruso μάς υποδέχεται στην κουζίνα του και μοιράζεται μυστικά του
