Η Ιαπωνική εταιρεία τεχνολογία Murata, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Kansai και τα την εταιρεία χημικών Mitsui, ανέπτυξαν ένα τηλεχειριστήριο το οποίο δεν απαιτεί από τον χρήστη να πατήσει κάποιο κουμπί, αντ’ αυτού τηλεοράσεις και άλλες συσκευές μπορούν να ελεγχθούν με την κάμψη και την συστροφή αυτού με διάφορους τρόπους.

Η συσκευή πού επί του παρόντος, έχει ονομαστεί, «Leaf Grip Remote Controller», αποτελεί στην πραγματικότητα μία νέα σελίδα στην επικοινωνία ανθρώπου με συσκευές.

Το καινούργιο αυτό χειριστήριο διαθέτει και έναν αρκετά έξυπνο σχεδιασμό που του επιτρέπει να λειτουργεί με την κάμψη και την συστροφή του χάρη σε μία πλακέτα κατασκευασμένη από πιεζοηλεκτρικές ταινίες που είναι σε θέση να ανιχνεύουν ξαφνικές κινήσεις. Επιπλέον, περιέχει φωτοβολταϊκά κύτταρα τα οποία μετατρέπουν το φως σε ενέργεια, ώστε να είναι λιγότερο εξαρτημένο από μπαταρίες.

Η εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει αυτή τη συσκευή και άλλες ακόμα βασισμένες πάνω σε πιεζοηλεκτρικά φιλμ κατά την διάρκεια της έκθεσης CEATEC στην Ιαπωνία το 2011 τον επόμενο μήνα.

Πηγή: proho.gr