Σε λίγες μέρες το iPhone 16 κυκλοφορεί επίσημα. Η τιμή της πρώτης από τις τέσσερις εκδόσεις του νέου έξυπνου τηλεφώνου είναι στα 799 δολάρια, ενώ της τέταρτης (και πιο ακριβής) φτάνει τα 1.199 δολάρια. Το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα με την εκδόση που θα επιλέξει ο πελάτης. Ωστόσο, αρκετοί αναρωτιούνται αν αξίζει τα λεφτά του, που δεν είναι και λίγα…

Ο YouTuber Nikias Molina επισκέφθηκε έκθεση της Apple, που ήταν αφιερωμένη στο νέο smartphone, και είδε από κοντά το iPhone 16, με τον ιστότοπο Geeky Gadgets να καταγράφει τις εντυπώσεις του.

Αρχικά, όλες οι εκδόσεις του iPhone 16 διαθέτουν πλέον πλήκτρο δράσης, που μέχρι πρότινος υπήρχε μόνο στα μοντέλα Pro. Το συγκεκριμένο κουμπί επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε εφαρμογές που χρησιμοποιούνται συχνά, όπως ο φακός, η κάμερα ή το Shazam.

Έπειτα, εγκαινιάζεται το κουμπί Camera Control, που διευκολύνει τον έλεγχο της κάμερας. Ο χρήστης με ένα πάτημα αποκτά πρόσβαση στην κάμερα του κινητού και ταυτόχρονα μπορεί να ρυθμίσει τα εφέ και το ζουμ. Η Apple, προκειμένου να διευκολύνει περισσότερο την αλληλεπίδραση, διέθεσε τέσσερις διαφορετικούς φακούς: 2x, 1x, 0,5x και έναν υπερ-ευρυγώνιο φακό macro.

Στο εσωτερικό του, το iPhone 16 διαθέτει τσιπ A18 και A18 PRO που αυξάνουν σημαντικά την επίδοση σε σχέση με τους προκατόχους του, ενώ αναβαθμίζουν και τη συνολική λειτουργικότητα της Siri.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό, το νέο smartphone είναι πιο λεπτό και ελαφρύτερο, ενώ διαθέτει πιο ανθεκτικό γυαλί, που αντέχει ακόμα και στο νερό. Επιπλέον, θα κυκλοφορήσει σε πέντε χρώματα, που είναι τα εξής:

  • Ροζ
  • Μπλε ultramarine
  • Γαλαζοπράσινο
  • Λευκό
  • Μαύρο
Τα νέα χρώματα του iPhone 16

Το νέο iPhone 16 θα βγει στην αγορά στις 20 Σεπτεμβρίου σε τέσσερις εκδόσεις, με την τιμή να διαμορφώνεται αναλόγως: iPhone 16 – 799 δολάρια, iPhone 16 Plus – 899 δολάρια, iPhone 16 Pro – 999 δολάρια, iPhone 16 Pro Max – 1.199 δολάρια. Επίσης, σε έναν μήνα από τώρα θα κυκλοφορήσει δωρεάν για κατέβασμα η εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης Apple Intelligence, που σχεδιάστηκε ειδικά για το καινούργιο smartphone.