O Tim Cook έκανε τα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone 16, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 20 Σεπτεμβρίου, με τις προπαραγγελίες να έχουν ήδη αρχίσει, ενώ το νέο έξυπνο τηλέφωνο της Apple υποστηρίζει νέα τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Apple Intelligence.

Το νέο smartphone είναι ειδικά σχεδιασμένο για το Apple Intelligence, που θα διατίθεται δωρεάν για κατέβασμα, αλλά σε ένα μήνα από τώρα.

Σύμφωνα με τον CEO του αμερικανικού κολοσσού της τεχνολογίας, το καινούργιο κινητό αντέχει στο νερό και το γυαλί του είναι ενισχυμένο, για να είναι πιο ανθεκτικό. Κυκλοφορεί σε τέσσερα μοντέλα, τα iPhone 16, Plus, Pro και Pro Max, με τα δύο πρώτα να διαθέτουν οθόνη 6,1 και 6,7 ίντσες αντίστοιχα, ενώ τα δύο τελευταία θα διατεθούν οθόνη 6,3 και 6,9 ίντσες αντιστοίχως.

αιφον

Επίσης, η τιμή του διαμορφώνεται ως εξής:

  • iPhone 16: 799 δολάρια
  • iPhone 16 Plus: 899 δολάρια
  • iPhone 16 Pro: 999 δολάρια
  • iPhone 16 Pro Max: 1.999 δολάρια
αιφον

Τα iPhone 16 και iPhone 16 Plus διαθέτουν νέο τσιπ A18, το οποίο καταναλώνει λιγότερη μνήμη, ενώ βοηθάει την πιο ομαλή λειτουργία του Apple Intelligence. Αντιθέτως, τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max έχουν τσιπ A18 PRO. Και τα τέσσερα μοντέλα, όμως, διαθέτουν βασική κάμερα 48MP, που καταγράφει όλες τις λεπτομέρειες σε υψηλή ακρίβεια και έχουν ultra wide κάμερα 12MP, ώστε να αποτυπώνεται καλύτερο το φως, ακόμη και σε περιπτώσεις που είναι ελάχιστο στον χώρο.

αιφον

Τα νέα τσιπ, λοιπόν, κάνουν το iPhone να μπορεί «να ανταγωνιστεί στα ίσια έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή», σύμφωνα με τους κατασκευαστές, αφού θα υποστηρίζει και πλήθος video games 3A, όπως Resident Evil και Assasin’s Creed.

Μάλιστα, όλες οι εκδοχές του iPhone 16 περιλαμβάνουν τη νέα λειτουργία για έλεγχο της κάμερας, που επιτυγχάνεται με το πάτημα ενός κουμπιού στο πλάι του smartphone.

αιφον
Εικόνα από video game που τρέχει στο νέο iPhone

Apple Intelligence

Τα νέα κινητά της Apple δεν είναι μόνο αρκετά ενισχυμένα, αλλά διαθέτουν και τη νέα λειτουργία Apple Intelligence, που υπόσχεται να φέρει επανάσταση στη χρήση των smartphones.

Ουσιαστικά, είναι λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπει τη λειτουργία του iPhone και διευκολύνει σημαντικά τις φωνητικές εντολές, ενώ προσθέτει νέες δυνατότητες στις ήδη υπάρχουσες αναμονές.

Παραδείγματος χάριν, σε περίπτωση που κάποιος θέλει να επεξεργαστεί μια φωτογραφία, για να αφαιρέσει αντικείμενα ή ανθρώπους, θα μπορεί να το κάνει μέσω του Apple Intelligence γρήγορα και απλά.

Η παρουσίαση του νέου iPhone:

Επίσης, η νέα εφαρμογή μπορεί να φτιάξει συλλογές από φωτογραφίες ή μουσικές playlist, ενώ έχει τη δυνατότητα να παράγει γραπτό περιεχόμενο ή να επεξεργαστεί μηνύματα, που ήδη έχει ετοιμάσει ο χρήστης.

Ακόμη, οι εντολές μπορούν να δοθούν με φωνητική επιλογή, όπως γίνεται ήδη με τη Siri, καθώς η νέα τεχνολογία θα είναι ενσωματωμένη στη συγκεκριμένη AI οδηγό.

Ωστόσο, η νέα εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη από τον επόμενο μήνα και σε πρώτη φάση θα κυκλοφορήσει στα αγγλικά. Όσο θα περνάει ο καιρός, όμως, θα εντάσσονται σταδιακά όλο και περισσότερες γλώσσες, όπως η κινεζική.