Η 18χρονη αθλήτρια της γυμναστικής, Άννα Μπαρμπόσου, θα θυμάται για πάντα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αλλά όχι για καλό λόγο.

Η ρουμάνα αθλήτρια, η οποία αρχικά πίστεψε ότι είχε κατακτήσει την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, τελικά το έχασε, καθώς μετά από διόρθωση της βαθμολογίας οι διοργανωτές το έδωσαν στην Αμερικανίδα Τζόρνταν Τσάιλς.

Η αθλήτρια φαίνεται να πανηγυρίζει με υψωμένη τη σημαία της Ρουμανίας και στη συνέχεια, αφού γυρίζει και βλέπει στον πίνακα την αλλαγή στα μετάλλια βάζει τα κλάματα, μη μπορώντας να διαχειριστεί αυτό που συνέβη.

Οι κριτές ανέβασαν τον βαθμό δυσκολίας στο πρόγραμμα της Τσάιλς από 5,8 στο 5,9 κι έτσι η Αμερικανίδα προσπέρασε τόσο την Μπαρμπόσου, όσο και τη συμπατριώτισσά της, Σαμπρίνα Βοϊνέα, προκαλώντας την αντίδραση της Νάντιας Κομανέτσι.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι παίζουν με την ψυχική υγεία και τα συναισθήματα των αθλητών κατ’ αυτόν τον τρόπο. Ας τους προστατέψουμε», έγραψε στο X ο ζωντανός θρύλος των εννέα Ολυμπιακών μεταλλίων και πρώτη αθλήτρια που βαθμολογήθηκε με το απόλυτο 10.