Δεν πτοείται ο Έλον Μασκ από την ενόχληση της βρετανικής κυβέρνησης, μετά την εκτίμηση που έκανε ο μεγιστάνας περί «αναπόφευκτου» εμφυλίου πολέμου στη Βρετανία.

Όπως αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ, το σχόλιο του ιδιοκτήτη του X για έντονα επεισόδια κατά τις αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα μετά τη σφαγή τριών κοριτσιών στην βορειοδυτική Αγγλία έχει εκνευρίσει το Λονδίνο.

Την περασμένη Δευτέρα (05/08) ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Κιρ Στάρμερ, τόνισε πως: «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για σχόλια όπως αυτό», συμπληρώνοντας ότι: «αυτό που έχουμε δει σε αυτή τη χώρα είναι οργανωμένος τραμπουκισμός που δεν έχει θέση στους δρόμους μας ούτε στο διαδίκτυο. Μιλάμε για μια μειοψηφία τραμπούκων που δεν αντιπροσωπεύουν τη Βρετανία. Ο πρωθυπουργός δεν συμμερίζεται αυτά τα συναισθήματα».

Λίγο αργότερα ο μεγιστάνας πέρασε ξανά στην επίθεση σχολιάζοντας βίντεο που ανέβασε ο βρετανός πρωθυπουργός ο οποίος τόνισε ότι οι επιθέσεις εναντίον τζαμιών και μουσουλμάνων δεν θα γίνουν ανεκτές.

«Δεν θα έπρεπε να ανησυχείτε για επιθέσεις σε όλες τις κοινότητες;», διερωτήθηκε ο Μασκ.

Επιπλέον, ο μεγιστάνας δεν έμεινε εκεί, αφού επιτέθηκε στην βρετανική κυβέρνηση, καθώς όπως αναφέρει η Daily Mail με ένα προσβλητικό σκίτσο αφήνει να εννοηθεί ότι οι αρχές της χώρας αντιμετωπίζουν επί ίσοις όροις τους μετανάστες και τους ντόπιους.

Πιο συγκεκριμένα στο σκίτσο φαίνεται μια καρικατούρα ενός άνδρα που φοράει μια κορδέλα στο κεφάλι με τη σημαία του Πακιστάν, ο οποίος κρατά ένα μαχαίρι και λέει «σκοτώστε τους άπιστους». Ένας αστυνομικός που βρίσκεται δίπλα του απαντά «είμαστε εδώ για να σας προστατεύσουμε», ενώ στο κάτω μέρος του σκίτσου φαίνεται ένας άλλος άνδρας να λέει: «δεν θέλω να μαχαιρώσουν τα παιδιά μου», με τον αστυνομικό να τον κατηγορεί ως «ναζί».

Ο χρήστης που πόσταρε το σκίτσο υποστήριζε στη λεζάντα ότι το κύρος της αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αμαυρωθεί, ενώ ο Μασκ από την πλευρά του σχολίασε ότι όντως φαίνεται να υπάρχει μια άνιση αντιμετώπιση.