Ο 37χρονος θρύλος του αθλήματος, Νόβακ Τζόκοβιτς, αφού νίκησε στον τελικό τον Κάρλος Αλκαράθ, κατέκτησε το μόνο τίτλο που έλειπε από το τεράστιο παλμαρέ του, με τον Σέρβο να ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο «Νόλε» μίλησε στη δημόσια τηλεόραση για την κορυφαία στιγμή της καριέρας του, αφού πρώτου χαιρέτισε στα ελληνικά. «Γεια σου φίλε, ευχαριστώ», είπε και συνέχισε στα αγγλικά λέγοντας «αγαπώ την Ελλάδα».

Όσο για το μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή του και τις εκδηλώσεις λατρείας που βίωσε στο Παρίσι; «Είμαι ακόμη στη διαδικασία συνειδητοποίησης της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου. Είναι σαν να ονειρεύομαι. Το να εκπροσωπώ τη χώρα μου για πέμπτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, να κερδίζω το χρυσό, να βιώνω συναισθήματα που δεν έχω βιώσει ποτέ και μπροστά από 15.000 κόσμο να γιορτάζει στον Πύργο του Άιφελ, πρέπει να τσιμπήσω τον εαυτό μου για να βεβαιωθώ πως δεν ονειρεύομαι.

Θα τα θυμάμαι όλα για όλη μου τη ζωή, είναι εδώ η γυναίκα και τα παιδιά μου και ότι το ζουν μαζί μου σημαίνει πολλά για μένα. Το να κερδίζεις τον τελευταίο πόντο και να παίρνεις το χρυσό για την Σερβία ξεπερνά ό,τι έχω πετύχει στην ζωή μου», είπε ο «Νόλε».