Ο σπουδαίος Νόβακ Τζόκοβιτς, ο κορυφαίος τενίστας του πλανήτη, ο πρώτος σε Grand Slam τίτλους, πρόσθεσε πλέον στη συλλογή του και το μόνο που του έλειπε, ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, παίρνοντας το τελικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 επικρατώντας του Κάρλο Αλκαράθ με 2-0 σετ έπειτα από μάχη 2 ωρών και 55 λεπτών.

Ο τραυματισμός στο γόνατο, τραυματισμός που είχε ως αποτέλεσμα να μπει στο χειρουργείο, θα μπορούσε να τον αφήσει εκτός Αγώνων. Αυτό, όμως, ο Σέρβος δεν ήθελε ούτε να το σκέφτεται και από την πρώτη στιγμή δήλωσε αποφασισμένος να κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να καταφέρει να ταξιδέψει στο Παρίσι. Και τελικά ταξίδεψε και θριάμβευσε αφού πανηγύρισε την κατάκτηση του 99ου (!) και σπουδαιότερου τίτλου της εκπληκτικής καριέρας του.

Σε έναν τελικό που ήταν… ματσάρα, οι Τζόκοβιτς και Αλκαράθ δίδαξαν τένις και πρόσφεραν πλούσιο θέμα, σε μια μάχη ανάμεσα στο παρόν και το μέλλον του τένις. Μια μάχη ανάμεσα στον κορυφαίο τενίστα του κόσμου και αυτόν που -όπως όλα δείχνουν- θα είναι ο κορυφαίος των επόμενων ετών.

Μια μάχη που κρίθηκε σε σχεδόν τρεις ώρες, με τον «Νόλε» να παίρνει και τα δύο σετ με 7-6. Αυτό από μόνο του αρκεί για να καταλάβει ο καθένας τι αγώνας έγινε, με τον 37χρονο Σέρβο να γίνεται ο γηραιότερος χρυσός Ολυμπιονίκης στο τένις, κάνοντας ακόμη ένα ρεκόρ!

Τα σετ: 7-6, 7-6