«Περίεργη» χαρακτηρίζουν τη φετινή τουριστική σεζόν οι επιχειρηματίες του κλάδου. «Ο κόσμος δεν μπορεί να κάνει αυτά που έκανε τα προηγούμενα χρόνια», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό: «Αν και κόσμος υπάρχει σε νησιά και ηπειρωτικούς προορισμούς, η κίνηση των επισκεπτών δεν είναι η αναμενόμενη».

«Η σεζόν λίγο περίεργα φέτος αλλά καλά. Έχουμε και αρκετούς Έλληνες, ιδιαίτερα τον Αύγουστο η προσέλευσή τους είναι μεγάλη», είπε στο Mega την Τρίτη 6/8 ο Σωκράτης Τζίτζικας, ο οποίος είναι επιχειρηματίας εστίασης στο Πόρτο Κουφό στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

«Μετά τις ευρωεκλογές υπήρχε αρκετή προσέλευση, απλά είναι λίγο ιδιαίτερα φέτος, μια μέρα μπορεί να έχει πολύ κόσμο, μια μέρα λίγο, δεν έχει συνεχή ροή», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τις τιμές, «στα δωμάτια λίγο μια μικρή αύξηση, η εστίαση έχει διατηρήσει γενικά τις ίδιες τιμές».

Παρόμοια είναι η εικόνα και στην Κουρούτα της Ηλείας.

«Τα πράγματα είναι περίεργα φέτος, υπάρχει μια ακρίβεια, μια αύξηση στις τιμές, ο κόσμος δεν μπορεί να κάνει αυτά που έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Περιμένουμε τον Αύγουστο να υπάρξει περισσότερη ροή. Γενικά η κίνηση είναι λίγο υποτονική», δήλωσε ο Άκης Οικονομίδης, επιχειρηματίας της εστίασης.

«Η περιοχή ακόμα δεν έχει την τουριστική ανάπτυξη που υπάρχει αλλού. Αφού έχουμε τους Έλληνες, προσπαθούμε και εμείς με κάποιες χαμηλές τιμές, χωρίς χρεώσεις, να τους έχουμε πελάτες και να μπορούμε να εξυπηρετούμε καλύτερα. Η Κουρούτα έχει αρκετή ανάπτυξη στο θέμα των δωματίων», συμπλήρωσε κλείνοντας.