Μπορεί να έχασε για εκατοστά το μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο, στα 200μ., όμως, ο Απόστολος Χρήστου ήταν ακόμη καλύτερος και κατέκτησε το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, γράφοντας ιστορία!

Για την ακρίβεια, ο 28χρονος πρωταθλητής το είχε ήδη κάνει αυτό με την πρόκριση στον τελικό των 200μ. ύπτιου, αφού έγινε ο δεύτερος κολυμβητής μετά τον Σπύρο Γιαννιώτη (το 2004) με παρουσία σε δύο τελικούς στην ίδια διοργάνωση. Από εκεί και πέρα, έπρεπε απλά να είναι λίγο πιο τυχερός από ό,τι στα 100μ., γιατί καλός θα ήταν ούτως ή άλλως. Και τελικά λίγο έλειψε να είναι καλύτερος από όλους.

Με χρόνο 1:54.82 ο Χρήστου έκανε πανελλήνιο ρεκόρ και ήταν πιο αργός μόνο από τον Ούγγρο Χούμπερτ Κος, που πήρε το χρυσό μετάλλιο με 1:54.26. Όπως και να έχει, μια τεράστια επιτυχία για τον Χρήστου αλλά και για την ελληνική κολύμβηση, αφού αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας σε πισίνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο συνολικά στην κολύμβηση, ύστερα από εκείνο του σπουδαίου Γιαννιώτη σε ανοιχτή θάλασσα!

Παράλληλα, είναι το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα στη φετινή διοργάνωση, αφού είχε προηγηθεί την Τετάρτη (31/7) το χάλκινο του Θοδωρή Τσελίδη στο τζούντο. Κάποια στιγμή, μάλιστα, φαινόταν πιθανό ακόμη και το χρυσό για τον Χρήστου, αφού μετά τα πρώτα 100μ. ήταν στην 1η θέση και μάλιστα πήγαινε με απίστευτο ρυθμό, τον οποίο, όμως, ήταν φυσικό να μην μπορεί να διατηρήσει ως το τέλος. Και το ασημένιο, όμως, είναι ιστορική επιτυχία για την Ελλάδα!