Θετική στο θέμα της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος και στην αύξηση των ομάδων σε 18 από την επόμενη περίοδο είναι η Σούπερ Λίγκα, θέτοντας όμως, δύο απαράβατους όρους. Να αυξηθεί η επιχορήγηση από τον ΟΠΑΠ και παράλληλα να αναπροσαρμοστεί το τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη Nova. «Μέχρι να λυθούν αυτά τα θέματα δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απόφαση» τόνισε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Γιάννης Μώραλης.

Ουσιαστικά η Σούπερ Λίγκα διατηρεί την ίδια ακριβώς θέση, όπως εκείνη είχε διαμορφωθεί από τη συνεδρίαση της 28/8 και σύμφωνα με την οποία προκειμένου να δεχτεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση, θα πρέπει να υπάρξει αναπροσαρμογή των χρημάτων από τον ΟΠΑΠ και τη Nova. Αξίζει να σημειωθεί πως για το συγκεκριμένο θέμα δεν υπήρξε καμία ψηφοφορία μεταξύ των μελών.

Παράλληλα, η Football League έχει θέσει ως βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει στην κλήρωση της προσεχούς Τρίτης να «κλειδώσει» το “4-2”, κάτι που αυτή στιγμή σημαίνει πως στην πραγματικότητα η κλήρωση είναι στον αέρα, εκτός και αν υπέξει λύση από τις συναντήσεις των ανθρώπων της Σούπερ Λίγκας με τους υπεύθυνους του οργανισμού και του καναλιού.

Σχετικά με το θέμα της αύξησης των ομάδων σε 18 με την άνοδο από τη Football League τεσσάρων και τον υποβιβασμό δύο, προκειμένου να συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση της Β’ Εθνικής Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής, ο κ. Μώραλης ξεκαθάρισε:

«Συζητήσαμε πολλά σοβαρά και κρίσιμα θέματα. Επιβεβαιώνουμε την αρχική μας θέση. Είμαστε θετικοί στην αναδιάρθρωση υπό προϋποθέσεις. Θα συναντηθούμε με τον ΟΠΑΠ και τη Nova για να εξετάσουμε τις συμβάσεις μας με αυτούς τους δύο οργανισμούς αφού λήγουν τον Ιούνιο του 2013. Προκύπτει θέμα όπως καταλαβαίνετε και με την αύξηση των ομάδων από 16 σε 18. Δεν ήταν δυνατό να λάβουμε μια απόφαση έτσι απλά. Θα επικοινωνήσουμε και με τη Football League. Είμαστε θετικοί, αλλά όμως θα πρέπει να βρεθούν λύσεις και με το κανάλι και με τον ΟΠΑΠ. Υπάρχει θετική διάθεση και αν υλοποιηθούν αυτά που ζητάμε μπορούμε να προχωρήσουμε. Η απόφαση είναι ομόφωνη από το προηγούμενο συμβούλιο, δεν έγινε καμία ψηφοφορία. Μπορούμε να πάμε σε πρωτάθλημα 18 ομάδων, εφόσον βρεθούν λύσεις στα θέματα που προανέφερα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόθεση της Σούπερ Λίγκας να αναλάβει έναν εποπτικό ρόλο αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία των ομάδων, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα σαν αυτά που ζήσαμε τη φετινή περίοδο:

«Όλες οι ομάδες θα παίξουν αυτήν την αγωνιστική με κανονικά δελτία και αυτό είναι κάτι θετικό. Βεβαίως προβλήματα υπάρχουν, όμως επαναλαμβάνω πως στόχος μας είναι να τελειώσουμε το πρωτάθλημα όπως το αρχίσαμε, δηλαδή με 16 ομάδες. Επίσης συμφωνήσαμε πως η Λίγκα θα πρέπει να έχει μία εποπτεία των οικονομικών καταστάσεων των ΠΑΕ ώστε να προλαμβάνουμε καταστάσεις σαν αυτές που περνάμε τώρα, με ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα».

Δεν πέρασε το αίτημα του Παναθηναϊκού

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας αναφέρθηκε και σε ένα ακόμη θέμα, το οποίο έθεσε ο Παναθηναϊκός ζητώντας να αγωνιστεί Δευτέρα μετά από κάθε ευρωπαϊκό ματς στο Europa League, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε.

«Ο Παναθηναϊκός είχε ζητήσει να παίζει Δευτέρα μετά από κάθε ευρωπαϊκό ματς Πέμπτης. Αυτό το αίτημα δεν μπορούσαμε να το ικανοποιήσουμε, όμως κάναμε μια παραχώρηση για δύο αγωνιστικές. Δεν γινόταν να γίνει κάτι παραπάνω», ξεκαθάρισε ο κ. Μώραλης.

Επικοινωνιακή ήττα για το «τριφύλλι»

Πέρα από το θέμα του ορισμού των αγώνων του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» γνώρισαν και μια ήττα σε επικοινωνιακό επίπεδο, καθώς δεν κατάφερε να εκλέξει δικό του άνθρωπο μεταξύ των εκπροσώπων της Σούπερ Λίγκας στην ΕΠΟ. Ο κ. Στράτος Σωπήλης έλαβε μόλις 6 ψήφους, ενώ οι Ζήσης Βρύζας (με 14), Γιάννης Κομπότης (13 ψήφοι)και Μάνθος Πουλινάκης (8 ψήφοι) είναι εκείνοι που μαζί με τον Γιάννη Μώραλη (εξ οφίτσιο ως πρόεδρος) θα είναι οι εκπρόσωποι στην Ομοσπονδία. Στις εκλογές πήρε μέρος και ο κ. Γρόλιος (εκ μέρους του Άρη) λαμβάνοντας 4 ψήφους.

Πηγή: Sport-fm.gr