Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ζει μια πολύ άσχημα σεζόν αγωνιστικά καθώς βρίσκεται στη 14η θέση της Premier League και τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλύτερα στον οικονομικό τομέα, σύμφωνα με τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ.
Ο νέος μέτοχος του κλαμπ, ο οποίος έχει αναλάβει να τρέξει την ομάδα αγωνιστικά, παραχώρησε συνέντευξη στους Times και σε αυτή αναφέρθηκε στη δραματική οικονομική κατάσταση. Ο Ράτκλιφ, ο οποίος κατηγορείται για τις περικοπές που έχει αποφασίσει, έχει αναφερθεί στα οικονομικά θέματα που αντιμετωπίζει η Γιουνάιτεντ και το έκανε και τώρα, περιγράφοντας την κατάσταση.
«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα είχε λεφτά, θα έμενε από λεφτά, από το τέλος του 2025, παρά το γεγονός ότι έβαλα 300 εκατ. λίρες. Το προσεχές καλοκαίρι θα δώσουμε 89 εκατ. ευρώ για μεταγραφές που έγιναν τα περασμένα χρόνια. Για τον Σάντσο, για παράδειγμα, που δεν παίζει καν στη Γιουνάιτεντ πλέον, θα πληρώσουμε 17 εκατ. λίρες σε λίγους μήνες. Συνολικά θα πληρώσουμε 89 εκατ. λίρες αυτό το καλοκαίρι για παίκτες που δεν υπογράψαμε εμείς. Ακόμη κι αν δεν αποκτήσουμε κανέναν το καλοκαίρι θα πληρώσουμε 89 εκατ. λίρες», είπε σχετικά, για να ξεκαθαρίσει ότι θα πρέπει οι φίλαθλοι να κάνουν υπομονή.
«Θα χρειαστούμε χρόνο για να κλείσουμε τα λάθη του παρελθόντος και να φτιάξουμε το μέλλον. Κάποιοι παίκτες δεν είναι αρκετά καλοί και κάποιοι άλλοι πληρώνονται περισσότερα από όσα αξίζουν. Για να φτιάξουμε την ομάδα όπως τη θέλουμε θα χρειαστεί χρόνος», τόνισε ο Ράτκλιφ, ο οποίος ρωτήθηκε για την απόφαση να διακοπεί η συνεργασία με τον θρύλο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος ήταν ο πρέσβης των «κόκκινων διαβόλων».
«Μίλησα με τον Αλεξ και του είπα ότι το κλαμπ ξοδεύει περισσότερα από όσα βγάζει, ότι θα έχουμε προβλήματα και ότι δεν μπορούμε πλέον να του δίνουμε 2 εκατ. λίρες ετησίως. Του έδωσα χρόνο να το σκεφτεί και τρεις μέρες μετά επέστρεψε, έχοντας μιλήσει με τον γιο του, και είπε: «Εντάξει, σταματάω. Αυτή είναι η απόφαση μου». Νομίζω ότι αυτό περιγράφει τον Αλεξ, βάζει το κλαμπ πάνω από τον εαυτό του», ήταν τα λόγια του μετόχου της Γιουνάιτεντ, ο οποίος έδωσε και ένα παράδειγμα τις σπατάλες που γίνονταν τα περασμένα χρόνια.
«Ανακαλύψαμε ότι πληρώνανε 175.000 λίρες ετησίως σε άνθρωπο που… διάβαζε τη γλώσσα του σώματος», είπε χαρακτηριστικά.