Σειρά επαφών με ηγετικά στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) θα έχει σήμερα στο Βερολίνο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώνει το Ίδρυμα Friedrich Ebert, , με αντικείμενο την Ελλάδα, τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, την Ευρώπη και το ευρώ.

Ο κ. Βενιζέλος είχε ήδη πρόγευμα εργασίας με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ενώ θα συναντηθεί ακόμη με τον πρόεδρο του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τον υποψήφιο καγκελάριο Πέερ Στάινμπρουκ, αλλά και με τον εκλογικό υποψήφιο των Πρασίνων Γιούργκεν Τριτίν.

Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώνει το Ίδρυμα Friedrich Ebert του SPD, εκτός από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχουν, επίσης, ο εισηγητής ευρωπαϊκών θεμάτων του SPD Μίχαελ Ροτ, εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών, Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας και του προέδρου της Γερμανίας, αλλά και αντιπρόσωποι της Βουλής, εργατικών σωματείων, «δεξαμενών σκέψης» και του ακαδημαϊκού χώρου.

Ο κ. Βενιζέλος θα έχει ακόμη συναντήσεις με τον γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του SPD ‘Αχιμ Ποστ, την αντιπρόεδρο της Κ.Ο. του κόμματος και μέλος της Επιτροπής Ελληνογερμανικών Σχέσεω,ν Έλκε Φέρνερ, τον αντιπρόεδρο της Κ.Ο. και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Σχέσεων, Γιοάχιμ Πος και τον ειδικό εισηγητή του SPD για την Ελλάδα, ‘Αχιμ Μπάρχμαν.

Τον κ. Βενιζέλο συνοδεύουν στο Βερολίνο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, και η γραμματέας του Τομέα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, Χριστίνα Μανωλοπούλου.