Χειροκροτήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό το βήμα. Είμαστε αποφασισμένοι να το ολοκληρώσουμε και θα το ολοκληρώσουμε. Οι ακραίες φωνές που πολεμούν τη συμφωνία στις δύο πλευρές των συνόρων, επιβεβαιώνουν ότι πράξαμε σωστά».

Είπε ότι «αυτοί που ωρύονται είναι αυτοί που θέλουν τα Βαλκάνια του μίσους και του αλληλοσπαραγμού, όχι τα Βαλκάνια της συνανάπτυξης και της συνεργασίας» και «θέλουν την Ελλάδα ένα φοβικό κομπάρσο της διεθνής σκηνής» είπε.

Στάθηκε σε όσα έφερε στον δημόσιο διάλογο η Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι «αυτή η ιστορική συμφωνία, και κυρίως το αντιπολιτευτικό μένος της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ που τη στηρίζουν, άνοιξαν το καπάκι από το σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας και έφεραν στην επιφάνεια δυσοσμία και ακραίες σκοταδιστικές δυνάμεις».

Σχολίασε ότι «μας προκαλεί εντύπωση το πόσο εύκολα από ακραίοι γίνονται mainstream με τη βοήθεια της ΝΔ». Μίλησε για ακραίες σκοταδιστικές δυνάμεις που τους βλέπουμε «να προσπαθούν να παντρέψουν το Μέγα Αλέξανδρο με τον Χίτλερ, και το ναζισμό, τον πατριωτισμό με τη μισαλλοδοξία και τον εθνικισμό».

«Θα ήταν απλά γραφικό, αν δεν καταντούσε επικίνδυνο, εξαιτίας αυτής της ανοχής της ΝΔ και των ΜΜΕ που επιδεικνύουν στην προσπάθεια να κάνουν αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήμασταν είμαστε και θα είμαστε πάντα απέναντι πολιτικά, κοινωνικά, ιδεολογικά, σε κάθε φασίστα, κάθε ακροδεξιό, κάθε σκοταδιστή», σημείωσε.