Ο ιερέας που αποκαλείται «πατέρας Χριστόφορος» και φαίνεται να ρίχνει τα χαρτιά, έδωσε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, υποστηρίζοντας ότι δεν ασκεί κάποια δεισιδαιμονία, αλλά κάνει όσα λέει το «Ευαγγέλιο».

Μιλώντας στην εκπομπή «Open Τώρα» υποστήριξε πως είναι χειροτονημένος από τη δεκαετία του 1970 και ότι λειτουργεί για δεκαετίες. «Όλα αυτά που λένε για μένα είναι ψέματα, είμαι χειροτονημένος», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι τα χαρτιά που ρίχνει δεν είναι βασκανίες, επειδή αποτελούνται από τράπουλα περιπτέρου και όχι Ταρώ. «Εγώ ασχολούμαι με την αριθμοσοφία», είπε, προσθέτοντας ότι «θέλω να τους δώσω να καταλάβουν ότι το σώμα του ανθρώπου ζωοποιείται μέσα από την πνευματική του οντότητα. Το λέει το Ευαγγέλιο αν το διαβάσετε».

Έπειτα, ανέφερε ότι δεν ζητάει χρήματα από τον κόσμο που τον επισκέπτεται, αλλά πως μόνοι τους προτίθενται να τον πληρώσουν, με εκείνον μάλιστα «να αρνείται».

«Λειτουργεί κανονικά, όπως όλες οι εκκλησίες»

Ο «πατέρας Χριστόφορος» φέρεται να έχει τελέσει περισσότερους από 300 γάμους και βαπτίσεις στον αυτοσχέδιο ναό που διατηρεί στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News η Πολιτεία δεν αναγνωρίζει τον συγκεκριμένο ιερέα ως θρησκευτικό λειτουργό.

Άτομο που μίλησε στην εκπομπή του Mega, υποστήριξε πως «εγώ ξέρω ότι πάντρευε αλλοδαπούς. Λειτουργεί κανονικά. Ναι. Κανονικά, όπως όλες οι εκκλησίες και όπως όλοι οι παπάδες. Πήγαινε πάρα πολύς κόσμος. Και Ανάσταση είχαμε κάνει μια βραδιά εκεί, μια φορά. Εγώ πήγα και στη λειτουργία. Έκαναν και κάτι σα μνημόσυνα. Δεν καταλαβαίνεις τίποτα».