Μετά από μια δεκαετία γεμάτη επιτυχίες και καλλιτεχνική δημιουργία, ο Ανδρέας Βούλγαρης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους Alcatrash, το συγκρότημα που ξεκίνησε ως παρέα φίλων από την Πάτρα και κατάφερε να ξεχωρίσει στη μουσική σκηνή.

Η πρώτη ένδειξη για τον διαχωρισμό του συγκροτήματος ήρθε από τους ίδιους τους Alcatrash, όταν δημοσίευσαν φωτογραφία τους χωρίς τον Βούλγαρη, ανακοινώνοντας τη συνέχιση της συνεργασίας τους με τη Νατάσσα Θεοδωρίδου για τις εμφανίσεις του χειμώνα στην Ακτή Πειραιώς. Οι fans, παρατηρώντας την απουσία του, δεν άργησαν να σχολιάσουν και να αναρωτηθούν για το τι συνέβη.

Λίγες ώρες αργότερα, ο ίδιος ο Βούλγαρης έδωσε την απάντηση μέσα από ένα συναισθηματικό post στα social media, επιβεβαιώνοντας την αποχώρησή του. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«10 χρόνια Alcatrash και συγκινούμαι για όλο αυτό που έζησα, προσωπικά και καλλιτεχνικά. Μέσα από την μπάντα, επικοινώνησα συναισθηματικά αλλά και καλλιτεχνικά με τρεις ανθρώπους, με τους οποίους καταφέραμε να γίνουμε καλοί φίλοι και να μεταφέρουμε τα όνειρά μας και τη μουσική μας στον κόσμο. Είμαι γεμάτος εμπειρίες και ευγνωμοσύνη, αλλά ήρθε η ώρα να κλείσω αυτόν τον κύκλο».

Στη συνέχεια, τόνισε την προσωπική του απόφαση να αποχωρήσει, σημειώνοντας: «Όταν τα πράγματα στη ζωή μου παύουν να μου δίνουν χαρά, αν δεν μπορώ να τα αλλάξω, αποχωρώ. Η χαρά είναι προσωπική υπόθεση και θα την ψάξω σε άλλα, πιο δικά μου μονοπάτια. Οι Alcatrash είναι μια αγάπη που δεν θα τελειώσει ποτέ για μένα. Ευχαριστώ Πέτρο, Σταύρο, Κωνσταντίνε για όλα! Εσείς ξέρετε».

Η αποχώρησή του έρχεται σε μια στιγμή που το συγκρότημα συνεχίζει την καλλιτεχνική του πορεία, ενώ οι επόμενες κινήσεις του Βούλγαρη παραμένουν ανοιχτές, με το κοινό να αναμένει τα νέα του επαγγελματικά βήματα.