Τον ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης σχολίασαν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, μέσα από εκτενή δημοσιεύματα στον Τύπο.

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα στηρίζεται στους υπουργούς Γ. Ραγκούση, Γ. Παπακωνσταντίνου, Μ. Χρυσοχοΐδη, Α. Λοβέρδο και Χ. Παμπούκη, στην προσπάθειά της για έξοδο από την οικονομική κρίση το συντομότερο», σχολιάζει η εφημερίδα «24 Ώρες» της Σόφιας, και προσθέτει: «Αυτοί οι υπουργοί, πριν από τον ανασχηματισμό ζήτησαν να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, ώστε να αποτραπεί η χρεοκοπία της Ελλάδας».

«Παρατηρητές σχολίασαν τις ενέργειες του κ. Παπανδρέου, ως μια προσπάθεια αναζωογόνησης της προβληματικής ελληνικής οικονομίας», σημειώνει από την πλευρά της η «Τρουντ», σε άρθρο με τίτλο: «Η Ελλάδα ξημέρωσε με καινούργια κυβέρνηση».

«Ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραμένει στο αξίωμα-κλειδί του υπουργού Οικονομικών. Αυτό ερμηνεύεται ως κατηγορηματική βούληση της κυβέρνησης να συνεχίσει την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική, με περικοπές των δημοσίων δαπανών», σχολιάζει η Σταντάρτ.

Η «Μόνιτορ», επικαλούμενη δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, γράφει: «Οι αλλαγές στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να λύσουν τα προβλήματα, αν δε συνδυαστούν με τολμηρές αποφάσεις, ιδιαίτερα στον τομέα της ανάπτυξης, ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων».

Η οικονομική εφημερίδα της Σόφιας, «Ντνέβνικ», φιλοξενεί άρθρο για τον ανασχηματισμό, με μεγάλη φωτογραφία του Έλληνα πρωθυπουργού και του νέου υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «οι υποχρεώσεις της Ελλάδας προς τις ξένες τράπεζες είχαν ανέλθει σε 230 δισ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου. Το ποσό αυτό είναι 3,7 φορές μικρότερο από τις αντίστοιχες υποχρεώσεις της Ισπανίας».

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης στη Βουλγαρία, είναι οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα. Όπως γράφουν στις ιστοσελίδες τους, οι επιβάτες που επέλεξαν το τρένο για να μετακινηθούν από τη Σόφια στη Θεσσαλονίκη, χρειάστηκε να καλύψουν με λεωφορεία το ελληνικό τμήμα της διαδρομής, εξαιτίας των κινητοποιήσεων στους ελληνικούς σιδηρόδρομους.