Η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη σε ένα αίτημα της μειοψηφίας για αλλαγή της ημερομηνίας του Καταστατικού Συνεδρίου που έχει οριστεί για τις 4 με 6 Οκτωβρίου προκάλεσε την «έκρηξη» των στελεχών της «φρουράς Τσίπρα» και την αποχώρησή τους από τη διαδικασία, η οποία διεκόπη και θα επαναληφθεί την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα η ομάδα των 8 στελεχών της «φρουράς Τσίπρα» που συμμετέχει στην γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου φέρεται να ζήτησε την αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου ώστε να μην πέφτει πάνω στις εκλογές για πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ.

Την πρόταση φέρεται να έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος. Σύμφωνα με πηγές με γνώση των όσων διημείφθησαν στη γραμματεία, ο Στέφανος Κασσελάκης αντέδρασε στο αίτημα αυτό χαρακτηρίζοντάς το «γραμμή ήττας» και λέγοντας πως «δεν μπορεί το κόμμα να ετεροκαθορίζεται». Παράλληλα κάλεσε -για πολλοστή φορά – «όποιον διαφωνεί να αποχωρήσει» και αυτή τη φορά… εισακούστηκε.

Στο επεισόδιο μάλιστα φέρεται να παρενέβη και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει, αλλιώς να διακοπεί η συνεδρίαση. Ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε κατηγορηματικά να κάνει κάτι τέτοιο και τότε τα στελέχη που έχουν υπογράψει «την επιστολή των 87» αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, η οποία διεκόπη και θα επαναληφθεί την Τετάρτη.