Επισκέψεις σε υπουργεία

Καλημέρα και, όπως βλέπετε, γίνεται ο κακός χαμός στην Κεντροαριστερά και έχω να σας πω διάφορα σήμερα, αλλά θα ξεκινήσω λίγο από τα κυβερνητικά. Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε χθες επισκέψεις σε υπουργεία και αυτό θα συνεχιστεί όλο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να μπει μια άλλη σειρά στα πράγματα, ώστε πριν από την ανάπαυλα του Αυγούστου να έχουν δρομολογηθεί διάφορα θέματα, για να υπάρχουν και αποτελέσματα από το φθινόπωρο.

Το χαρτοφυλάκιο στην ΕΕ

Αυτό όμως που ακούω από το Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι τώρα τόσο για τα απόνερα του ανασχηματισμού. Αυτός έγινε. Το θέμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να αποδώσουν οι υπουργοί και υφυπουργοί και βέβαια να δει τι θα κερδίσει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τι σημαίνει αυτό; Τι χαρτοφυλάκιο θα πάρει το πρόσωπο που θα προταθεί από την Ελλάδα για επίτροπος.

Φεύγει ο Σχοινάς

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς ολοκληρώνει τον κύκλο του και δεν θα είναι σε θέση Επιτρόπου. Για την ακρίβεια αναζητείται μια πιο πολιτική υποψηφιότητα, καθώς ο Μ. Σχοινάς προέρχεται από τη γραφειοκρατία της ΕΕ. Μαθαίνω ότι δεν θα χαθεί από την Ευρώπη, καθώς έχει ισχυρό λόμπινγκ, και θα παραμείνει σε άλλο πόστο. Τα χρόνια στις Βρυξέλλες είναι πολλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει αλλαγή προσώπου. Ποιος έρχεται: Ίσως Σταύρος Παπασταύρου ή Θόδωρος Σκυλακάκης – αν και θα εξαρτηθεί από το χαρτοφυλάκιο.

Πολιτικό στέλεχος

«Τα επόμενα χρόνια είναι κρίσιμα για το μέλλον της Ευρώπης, θέλουμε ένα στέλεχος με πολιτικό στίγμα και ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα», μου επεσήμανε βουλευτής της ΝΔ. Και εδώ η δεξαμενή στελεχών είναι σε μεγάλο βαθμό συγκεκριμένη, αλλά δεν αποκλείονται και εκπλήξεις. Σε κάθε περίπτωση, το όνομα θα κλείσει όταν οριστικοποιηθεί το χαρτοφυλάκιο.

Τα αγροτικά της ΕΕ

Η Ελλάδα συζητείται να πάρει ή το χαρτοφυλάκιο για τα αγροτικά και να έχουμε έλληνα ευρωπαίο Επίτροπο για την Αγροτική Πολιτική ή να πάρει το πόστο του Επιτρόπου Ανταγωνισμού. Πρόκειται για δυο πολύ δυνατά χαρτοφυλάκια. Μην ξεχνάτε τι έγινε φέτος με τις αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ευρώπη και υπάρχει μπροστά το θέμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και το διατροφικό. Εάν η Ελλάδα πάρει τα αγροτικά, δεν θα είναι οι Παπασταύρου και Σκυλακάκης, των οποίων τα ονόματα παίζουν μόνο για τον Ανταγωνισμό.

Επικοινωνιακό λίφτινγκ

Αλλαγές είχαμε, όμως, χθες και στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου. Σας τα είχα προαναγγείλει καιρό τώρα και επιβεβαιώθηκα. Γενικός διευθυντής Τύπου και Ενημέρωσης αναλαμβάνει ο Πάνος Αμυράς, που ήταν διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου», ένας πολύ σοβαρός δημοσιογράφος. Ο Π. Αμυράς, αδελφός του Γιώργου Αμυρά, που ήταν βουλευτής και υφυπουργός, είχε συμφωνήσει εδώ και πολύ καιρό με τον πρωθυπουργό που τον εκτιμά. Αναβαθμίζεται ο ένας εκ των εμπίστων του Κυρ. Μητσοτάκη, ο Χρήστος Ζωγράφος, που αναλαμβάνει Διευθυντής του Γραφείου Τύπου, ενώ στο ευρύτερο επικοινωνιακό επιτελείο πήρε καλή θέση και ο Γιώργος Ευθυμίου (πριν από το 2019 και τη νίκη της ΝΔ πολιτικός συντάκτης της ΕΡΤ) που αναλαμβάνει Διευθυντής του Γραφείου Ενημέρωσης και Διαχείρισης Κρίσεων, ενώ ο Αλέξανδρος Μαράκης είναι ο νέος αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Τύπου.

Πιο ενωμένο από ποτέ

Συνοδευόμενος από τον Άκη Σκέρτσο, τον Θανάση Κοντογεώργη και τον Αλέξη Πατέλη, επισκέφθηκε το υπουργείο Ανάπτυξης ο πρωθυπουργός. Κανονικά στο αρχικό σχήμα ήταν και ο Παύλος Μαρινάκης, αλλά προέκυψε μία υποχρέωση. Η ουσία είναι πως μετά από καιρό -και την προσθήκη του Γιώργου Μυλωνάκη- το Μέγαρο Μαξίμου είναι πιο ενωμένο από ποτέ, με όλους τους βασικούς παίκτες του πρωθυπουργού να έχουν άριστες σχέσεις και συνεργασία.

Υποψηφιότητα από τη συντηρητική παράταξη

Φαντάζομαι θα σας τράβηξε την προσοχή μια χθεσινή αναφορά της στήλης στο θέμα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Λοιπόν, στους κυβερνητικούς κύκλους, αλλά και στην αντιπολίτευση, υπάρχει ένα κλίμα αναζήτησης. Προφανώς και όλοι σέβονται την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αλλά με το πολιτικό μας σύστημα σε ρευστότητα η αλήθεια είναι πως οι σχετικές συζητήσεις έχουν φουντώσει. Στελέχη ρίχνουν ιδέες, αναφέρονται σε πρόσωπα και σε εναλλακτικές. Οι περισσότερες αναφορές στο θέμα γίνονται από στελέχη που αναζητούν μια υποψηφιότητα από τη συντηρητική παράταξη, η οποία όμως θα μπορεί να συγκεντρώσει και την υποστήριξη τουλάχιστον της Κεντροαριστεράς. Οι ύποπτοι είναι λίγο πολύ γνωστοί, οπότε ονόματα δεν θα αναφέρω για την ώρα.

Κρίσιμη περίοδος για τα γλυπτά

Μπορεί να έχω καιρό να σας γράψω κάτι για τη Λίνα Μενδώνη, αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είναι τυχαία αμετακίνητη στο υπουργείο Πολιτισμού. Η περίοδος που ξεκινά είναι η πλέον κρίσιμη για την υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα, αποστολή που η υπουργός Πολιτισμού γνωρίζει και χειρίζεται εδώ και πολλά χρόνια. Για το θέμα ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα τον πρωθυπουργό, ο οποίος με τη σειρά του αναμένει τις εκλογές στη Βρετανία για τα περαιτέρω.

Παλιούς φίλους και συνεργάτες

Όποτε περνά από το κτίριο της οδού Νίκης ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει πάντα αισθητή την παρουσία του. Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών τον πρώην υφυπουργό του και νυν αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Νίκο Παπαθανάση, για θέματα της αρμοδιότητάς του, αλλά με την ευκαιρία πέρασε να δει και παλιούς του φίλους και συνεργάτες.

Ζητούν μεγαλύτερη ενεργοποίηση

Έντεκα ημέρες πέρασαν από το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και υπάρχουν γαλάζιοι βουλευτές, οι οποίοι εμφανίζονται έτοιμοι να «απασφαλίσουν» στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ την επόμενη Τετάρτη. Και αυτό γιατί, όπως λένε στο παρασκήνιο, η γαλάζια παράταξη δεν πρέπει να αγνοήσει το 1 εκατομμύριο παραδοσιακούς ψηφοφόρους της που δεν προσήλθαν στις κάλπες, γυρνώντας την πλάτη σε συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης. «Είναι λάθος να θεωρούμε ακροδεξιούς όσους μας ψήφιζαν μέχρι χθες και ψήφισαν δεξιότερους σχηματισμούς. Αυτούς οφείλουμε να τους ξανακερδίσουμε», έλεγε βουλευτής με μακρά διαδρομή στο κόμμα. Παράλληλα, δεν είναι λίγοι οι βουλευτές της ΝΔ που εξακολουθούν να αισθάνονται παραγκωνισμένοι και θέλουν με έναν τρόπο να νιώσουν συμμέτοχοι στον αγώνα που δίνει η κυβέρνηση για να διορθώσει παθογένειες.

Οργανώνεται ο Ανδρουλάκης

Και πάμε στο ΠΑΣΟΚ, όπου βράζει ο τόπος. Εκεί όλα θα παιχτούν στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα γίνει στο τέλος του μήνα. Εκεί θα ληφθούν οι αποφάσεις για τον οδικό χάρτη για το αν και πότε θα γίνει εκλογή ηγεσίας και το πολιτικό σχέδιο δράσης του κόμματος προς τις εθνικές εκλογές. Και εκεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, που οργανώνεται, θα τα παίξει όλα για όλα και δεν θα είναι εύκολος παίκτης.

Οι βετεράνοι τον έπληξαν

Αυτό που έμαθα, όμως, είναι ότι στη συνεδρίαση υπήρξε μέτωπο εναντίον του Ν. Ανδρουλάκη από παλαιά στελέχη, όπως ο Πέτρος Ευθυμίου, ο οποίος, όπως μου είπαν, πήρε και πρώτος τον λόγο και έκανε σκληρή κριτική προς την ηγεσία. «Όποιος μιμείται τον Ανδρέα κινδυνεύει να γίνει πολιτικός νάνος», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε πως «προσωπικά δεν δέχομαι τίποτα από όσα άκουσα. Είμαστε, με αυτά που ακούω, σαν γραφειοκράτες και περιπτωσιολόγοι» και τόνισε πως το κόμμα χρειάζεται «αναβάπτιση». Ιδιαίτερα σκληρός ήταν και ο Κώστας Σκανδαλίδης εναντίον του.

Τι είπαν

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν γίναμε σοφότεροι από το χθεσινό πολιτικό συμβούλιο στο ΠΑΣΟΚ. Περιμέναμε την ισχνή υποστήριξη προς το πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη και την επίθεση που δέχτηκε από τους βουλευτές. Έμαθα ότι μίλησαν γύρω στους 30 και ότι ο Ανδρουλάκης στο τέλος έφυγε εκνευρισμένος. Επίσης, έμαθα ότι ήταν ωσεί παρών και ο Ανδρέας Σπυρόπουλος εκεί, ο γραμματέας του κόμματος. Ο Μανώλης Χνάρης, βουλευτής Ρεθύμνου, ήταν ο πιο εκδηλωτικός στην τοποθέτησή του υπέρ του προέδρου και έκανε εντύπωση η επίθεσή του προς τους βουλευτές. Ο Δημήτρης Μάντζος τον στήριξε όπως και ο Νίκος Μήλης. Επίσης, κάτι ψέλλισε υπέρ του και ο Πάρης Κουκουλόπουλος. Μου έκανε εντύπωση, πάντως, ότι ο Χάρης Καστανίδης δεν έκανε τις γνωστές του επιθέσεις προς τον Ανδρουλάκη, αλλά μίλησε για μια μεγάλη Κεντροαριστερά. Ο Μιχάλης Κατρίνης μίλησε για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη, ο Παύλος Ευθυμίου μίλησε για ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ, μάλλον θα πρέπει να να το ξεχάσει αυτό, και η Νάντια Γιαννακοπούλου ήταν ιδιαίτερα καυστική προς τον Ανδρουλάκη. Η Ευαγγελία Λιακούλη άσκησε κριτική το ίδιο και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο Γιώργος έφυγε

Ο Γιώργος Παπανδρέου αποχώρησε πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση, διότι είχε τηλεδιάσκεψη με τον Τόμας Μπαχ για την εκεχειρία. Το μήνυμα της εκεχειρίας είναι επίκαιρο, όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους, καθώς υπάρχουν πόλεμοι σε Γάζα, Ουκρανία, σε περιοχές της Αφρικής. Σε ερώτηση για την εκεχειρία στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ απάντησε πως δεν τη χρειαζόμαστε, γιατί είμαστε σύντροφοι. «Έχουμε διαφορετικές απόψεις αλλά κοινές αγωνίες κι αυτό είναι το θετικό», κατέληξε.

Η περπατησιά του Δούκα

Ο Χάρης Δούκας από την άλλη ανακοίνωσε ουσιαστικά την υποψηφιότητά του χθες το βράδυ από την Τεχνόπολη στο Γκάζι, κατά τη διάρκεια ομιλίας του για το βιβλίο του Γιώργου Σιακαντάρη. Πολύς κόσμος εκεί, καθώς όπως έμαθα είχε γίνει κινητοποίηση εδώ και μέρες. Και άρα ήταν προσχεδιασμένο να μιλήσει για την υποψηφιότητά του με έμμεσο τρόπο, κάτι που θα γίνει σαφές πιο καθαρά τις επόμενες ημέρες.

Σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ

Μόνο μαλλιά κουβάρια δεν έγιναν χθες στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά την απομάκρυνση του Θανάση Θεοχαρόπουλου από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη στο γραφείο της Γιώτας Πούλου, σταμάτησε και η συνεργασία του κόμματος και με τον Γιώργο Τσίπρα. Το στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ήταν υποψήφιος στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, κατήγγειλε ότι η ενημέρωση της λύσης της συνεργασίας του έγινε δέκα λεπτά μετά από ραδιοφωνική του συνέντευξη, στην οποία υποστήριξε την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων. Η κίνηση αυτή ενόχλησε πολλούς, καθώς είναι και σημειολογικό να διώχνεις τον πρώτο ξάδελφο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου επί πάρα πολλά έτη, Αλέξη Τσίπρα.

Οι καρατομήσεις του Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης που είναι στις ΗΠΑ -πολλοί τον επικρίνουν που έφυγε- έχει καρατομήσει αρκετούς τους οκτώ μήνες της θητείας του. Πρώτος ήταν ο Στέργιος Καλπάκης που καρατομήθηκε από εκπρόσωπος Τύπου, για να τοποθετηθεί η Δώρα Αυγέρη. Ακολούθησε ο Διονύσης Τεμπονέρας, που σταμάτησαν τη συνεργασία του ως επιστημονικός συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σειρά μετά πήρε ο Θύμιος Γεωργόπουλος, άνθρωπος εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα, επί σειρά ετών στέλεχος του οικονομικού τμήματος και τα τελευταία επικεφαλής του. Μετά έδιωξαν ουσιαστικά τον Γιώργο Βασιλειάδη, αν και ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ παραιτήθηκε ύστερα από ασφυκτική πίεση. Πρόσφατα έδιωξαν την Παγώνα Πρίσκου, που είπε ότι ήταν πράξη εκδίκησης, καθώς επί χρόνια ήταν συνεργάτιδα του οικονομικού επιτελείου και κουνιάδα του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος είναι στη Νέα Αριστερά. Πριν από λίγες μέρες σταμάτησε και η συνεργασία του κόμματος με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, που τον είχε εκπαραθυρώσει ο Στ. Κασσελάκης πριν από μήνες όταν τον αντικατέστησε στη θέση του διευθυντή της ΚΟ από τον Θάνο Μωραΐτη.

Βρίσκεται ένα βήμα πριν την έξοδο από την Ελληνική Λύση

Το κλίμα στο εσωτερικό της Ελληνικής Λύσης δεν είναι καθόλου καλό και έρχονται αποχωρήσεις. Μια απ’ αυτές μου λένε ότι θα είναι του καλού συναδέλφου, πολιτικού συντάκτη, Γιάννη Σκάλκου, ο οποίος κατέχει τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, ενώ κατήλθε και ως υποψήφιος ευρωβουλευτής την 9η Ιουνίου. Παρά το γεγονός ότι έδωσε όλες του τις δυνάμεις υπέρ της Ελληνικής Λύσης, αφήνοντας κατά μέρος τον προσωπικό του πολιτικό αγώνα, είναι απογοητευμένος από κάποιες συμπεριφορές. Γι’ αυτό και βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έξοδο. Θυμίζουμε ότι μόλις προχθές διεγράφη με απόφαση του Κυριάκου Βελόπουλου ο Παύλος Σαράκης από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ προεκλογικά είχε υποβάλει την παραίτησή του ο πολιτευτής Μαργαρίτης Κίρκος χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο «πολιτικό απατεώνα και πατριδοκάπηλο».

Πρόβα για Ελληνικό κάνει η Ten Brinke

Βήμα στο Ελληνικό ετοιμάζει η Ten Brinke. Αυτό ακούγεται στην αγορά και αυτό άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ο διευθύνων σύμβουλος της Ten Brinke, Φώτης Γιόφτσιος, κατά τη συμμετοχή του στο Athens Riviera Forum. Ο ίδιος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από το μεγαλύτερο project της Ελλάδας”, επιβεβαιώνοντας τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα. Θα πρέπει πάντως να σας πω ότι η Lamda ετοιμάζει και νέες κατοικίες για να βγάλει στην αγορά έως το τέλος του 2024. Η δυναμική της Ten Brinke είναι τέτοια, που πιθανώς θα δικαιολογούσε τη συνεργασία των δύο πλευρών. Περισσότερα, όμως, θα σας πω με κάθε δυνατή λεπτομέρεια προσεχώς.

Το project του Tae Kwon Do

Στοίχημα για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί το επόμενο διάστημα και το στάδιο του Tae Kwon Do. Για το συγκεκριμένο ακίνητο, αυτή τη στιγμή προβλέπονται συγκεκριμένες χρήσεις, οι οποίες δεν δίνουν τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν πέρα από εκθέσεις, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα στον συγκεκριμένο χώρο. Το ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι πέρα από τα κτίρια των 14.297 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκονται στο οικόπεδο του Tae Kwon Do, το σύνολο του οικοπέδου ανέρχεται στα 267.107, γεγονός που προκαλεί το ενδιαφέρον των επενδυτών για νέες αναπτύξεις στο συγκεκριμένο σημείο. Ωστόσο, για να προχωρήσουν αυτές οι αναπτύξεις και να ικανοποιηθεί η ζήτηση από πλευράς των υποψήφιων επενδυτών, θα πρέπει να αλλάξει το προεδρικό διάταγμα που αφορά τις χρήσεις της έκτασης, κάτι που αυτή τη στιγμή απαιτεί τουλάχιστον δύο χρόνια για να υλοποιηθεί.

Η νέα εταιρεία ιδιωτικών μεταφορών, ο δήμαρχος Βουλιαγμένης και η Aria Hotels

Σας έχω πει για την αγάπη που τρέφει ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, για τα αεροπλάνα και τις πτήσεις. Μαθαίνω λοιπόν ότι είναι ένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της νεοσύστατης εταιρείας, Aria Wings, η οποία συνδέεται με την αλυσίδα ξενοδοχείων Aria Hotels. Στη νέα αυτή εταιρεία, που έχει ως αντικείμενο τις ιδιωτικές αεροπορικές μεταφορές, συμμετέχει στη διοίκηση και ο Μάκης Πανταζάτος, διευθύνων σύμβουλος της Aria Hotels. Να σας θυμίσω ότι η Aria Hotels ανήκει στον όμιλο Libra, της οικογένεια Λογοθέτη.

Το στοίχημα Θεοδωρικάκου για την ακρίβεια

Αποφασισμένος να «φρενάρει» την ακρίβεια μέσα από στοχευμένες συναντήσεις με φορείς της αγοράς αλλά και της βιομηχανίας τροφίμων, είναι ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων του, Άδωνι Γεωργιάδη και Κώστα Σκρέκα. Στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας που είχε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός, μίλησε σε δημοσιογράφους και αναφέρθηκε στην ανάγκη να πέσουν οι τιμές στα βασικά προϊόντα, επισημαίνοντας ότι είναι μία υπόθεση «στην οποία πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας». Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν με θεσμικούς φορείς, όπως είναι η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας, αλλά και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων. Θα υπάρξουν, όμως, και συναντήσεις με καταναλωτικές οργανώσεις, τον Συνήγορο του Καταναλωτή, την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Το ενδιαφέρον της Eurobank για τη Θεσσαλία

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ακούω την επίσκεψη των στελεχών της Eurobank σε ανώτατο μάλιστα επίπεδο, στη Θεσσαλία. Η διοίκηση της τράπεζας, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο, Φωκίωνα Καραβία, αλλά και εκπροσωπούμενη από τους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους, Κωνσταντίνο Βασιλείου, Ιάκωβο Γιαννακλή, Σταύρο Ιωάννου, και κλιμάκιο υψηλόβαθμών στελεχών, πραγματοποιεί από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, τριήμερη περιοδεία στην περιοχή. Στόχος της τράπεζας είναι να διαθέσει χρηματοδοτικά εργαλεία – δάνεια σε επιχειρήσεις της περιοχής, διαβλέποντας την προοπτική που φαίνεται να υπάρχει εκεί από πλευράς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Ταυτόχρονα, όμως, το επιτελείο της τράπεζας έκανε και τα εγκαίνια του νέας γενιάς καταστήματος (future branch) στη Λάρισα. Να σας θυμίσω, πάντως, ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι εκταμιεύσεις της Eurobank σε δάνεια, μόνο στη Θεσσαλία, ανέρχονται σε περίπου 340 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος του ’24 το νέο εμπορικό πάρκο της Πάτρας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αυτή την περίοδο οι εργασίες κατασκευής του νέου εμπορικού πάρκου της TradeEstates στην Πάτρα, υπό την ομπρέλα του brand Top Parks που ανήκει στον όμιλο Φουρλή. Το ποσοστό ολοκλήρωσης των εργασιών βρίσκεται στο 80% και η εκτιμώμενη λειτουργία του αναμένεται στο τέλος του 2024. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.