«Η Στέλλα είναι ζωντανή, δίπλα μου. Δεν μπορεί να φύγει. Είμαστε 38 χρόνια μαζί. Μου λείπει πάρα πολύ. Δεν μπορεί κανείς να το καταλάβει». Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, ο Ηλίας Μαμαλάκης μίλησε για τον χαμό της αγαπημένης του γυναίκας αλλά αναφέρθηκε και σε θέματα που μας απασχολούν και σχολιάζουμε όλοι μας…

«Γυρίζω στο σπίτι και είναι άδειο. Ξαπλώνω και δεν υπάρχει ένα ζευγάρι πόδια να ζεστάνει τα δικά μου. Μοναξιά, πολλή μοναξιά, δηλώνει σε συνέντευξή του στα Νέα ο Ηλίας Μαμαλάης μεταφέροντάς μας τα συναισθήματά του για το χτύπημα που του επιφύλασσε η μοίρα.

Για το Μνημόνιο είπε: «Ότι η χώρα ήθελε ένα αναμάζωμα, το ήθελε. Και νομίζω ότι αυτό που είπε ο κ. Πάγκαλος ότι “μαζί τα φάγαμε” είναι αληθινό και ας τον κοροϊδεύουν. Γιατί οι πολιτικοί, πολλά χρήματα τα κατασπαλήσανε για να τα έχουν καλά μαζί μας, να πάρουν μια ψήφο παραπάνω».

Το πάθος του Μαμαλάκη για την Ιστορία το γνωρίζουν όσοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία του. Ο ίδιος είπε: «Είχα ονειρευτεί να δώσω τη Μάχη του Μαραθώνα. Τη μεγαλύτερη μάχη όλων των εποχών. Αν το είχε πάρει χαμπάρι η κυβέρνηση θα είχε κάνει μια εκδήλωση με όλους τους ηγέτες της Ευρώπης για να πάρει η Ελλάδα έναν πόντο προς τα πάνω. Να φωνάξουν όλους αυτούς τους μάγκες που μας πηδάνε νυχθημερόν και να τους πουν: “ξέρετε, αν εσείς σήμερα μπορείτε και μας πηδάτε, είναι γιατί κάποια στιγμή εμείς κρατήσαμε τους άλλους και δεν σας πήδηξαν…”».