Ο 42χρονος γιατρός Σαλβαδόρ Πλασένσια είναι ένας από τους 5 κατηγορούμενους που ευθύνονται για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι, στις 28 Οκτωβρίου του 2023. Ο γιατρός δήλωσε αθώος για τη διανομή της κεταμίνης που προκάλεσε τον θάνατο του διάσημου ηθοποιού και μάλιστα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, θα επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Ο δικηγόρος του Σαλβαδόρ Πλασένσια επιβεβαίωσε στο NBC News ότι θα συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμα του γιατρού στην κλινική επείγουσας περίθαλψης που διατηρεί στο Καλαμπάσας, στην κομητεία του Λος Άντζελες. Ο γιατρός αφέθηκε ελεύθερος από τις αρχές όταν πλήρωσε εγγύηση 100.000 δολαρίων.

Όπως επισημαίνει ο Guardian, o δικαστής ζήτησε από τον 42χροο γιατρό να τοποθετήσει πινακίδα στην πόρτα της κλινικής του που να ενημερώνει τους ασθενείς του για την δικαστική υπόθεση που εκρεμεί εις βάρος του. Επίσης, οι ασθενείς θα πρέπει να υπογράφουν ένα έντυπο που να βεβαιώνει ότι κατανοούν τις καταγγελίες εναντίον του Σαλβαδόρ Πλασένδια και ότι συναινούν στη θεραπεία.

Πέρα από τον Σαλβαδόρ Πλασένσια, για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι κατηγορούνται ο 54χρονος γιατρός Μαρκ Τσάβες, μια έμπορος ναρκωτικών, γνωστή ως «βασίλισσα της κεταμίνης», η Τζασβίν Σάνγκα, ο φερόμενος ως διανομέας ναρκωτικών, Έρικ Φλέμινγκ, και ο προσωπικός βοηθός του ηθοποιού, Κένεθ Ιγουαμάσα, ο οποίος ήταν αυτός που βρήκε νεκρό τον Μάθιου Πέρι μέσα στο τζακούζι που είχε στο σπίτι του, στις 28 Οκτωβρίου του 2023.

Ο Μάθιου Πέρι φέρεται να έδωσε εντολή στον βοηθό του, Κένεθ Ιγουαμάσα, να του κάνει άλλη μια ένεση με μεγάλη δόση κεταμίνης και να ετοιμάσει το τζακούζι. Ο Ιγουαμάσα έκανε την ένεση και έφυγε από το σπίτι για να κάνει κάποιες δουλειές. Όταν επέστρεψε, βρήκε τον ηθοποιό νεκρό. Ο Πλασένσια, σύμφωνα με τους εισαγγελείς ήταν αυτός που παρείχε κεταμίνη στον Ιγουαμάσα.