Πέντε είναι τελικώς οι συλλήψεις στις οποίες έχουν προχωρήσει οι αμερικανικές αρχές σε σχέση με τον θάνατο του ηθοποιού Μάθιου Πέρι από υπερβολική δόση κεταμίνης. Μεταξύ των πέντε που κατηγορούνται για τον θάνατο του ηθοποιού είναι και η Τζασβίν Σανγκά, επονομαζόμενη και «βασίλισσα της κεταμίνης».

Ακόμα συνελήφθησαν ο δρ. Σαλβαδόρ Πλασένθια, ο γιατρός Μαρκ Τσάβεζ, ο βοηθός του Πέρι, Κένενθ Ιγκουάμασα και ο Έρικ Φλέμινγκ.

Από υπερβολική δόση κεταμίνης πέθανε ο ηθοποιός

Ο Μάθιου Πέρι 54 ετών, βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του στις 28 Οκτωβρίου του 2023. Η ιατροδικαστική εξέταση απέδωσε τον θάνατό του στην κατανάλωση κεταμίνης, ένα αναισθητικό με ψυχοτρόπες ιδιότητες.

Τον Μάιο η Αστυνομία του Λος Άντζελες δήλωνε πως εργάζεται μαζί με τις ομοσπονδιακές αρχές ώστε να ερευνήσει ποιος προμήθευσε τον ηθοποιό με την κεταμίνη που τον σκότωσε. Η κεταμίνη αποτελεί ένα δημοφιλές ναρκωτικό που χρησιμοποιείται κατά κόρον σε πάρτι για δεκαετίες.

Προσφάτως έχει αφήσει υποσχέσεις ως εναλλακτική θεραπεία για την κατάθλιψη. Ο αριθμός των κλινικών που την προσφέρουν για μια σειρά από προβλήματα ψυχικής υγείας, συνεχώς αυξάνεται.

Ο Μάθιου Πέρι ήταν ένας από τους ασθενείς που την χρησιμοποιούσαν ως θεραπεία για την κατάθλιψη και το άγχος, όμως η τελευταία του συνεδρία έλαβε χώρα περίπου μια εβδομάδα πριν το θάνατό του. Ο ιατροδικαστής στην έκθεσή του, τόνιζε πως η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό του Πέρι δεν μπορεί να προέρχεται από τη χρήση της «μια εβδομάδα νωρίτερα». Τα ποσοστά κεταμίνης στον οργανισμό του ήταν υψηλά, αντίστοιχα με αυτά που χρησιμοποιούνται για γενική αναισθησία πριν από χειρουργεία.