Ο 42χρονος γιατρός Σαλβαδόρ Πλασέντσια και ο 54χρονος γιατρός Μαρκ Τσάβες είναι δύο από τους πέντε κατηγορούμενους για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι. Σύμφωνα με δημοσίευμα του TMZ παρά τη σύλληψή τους, οι άδειες άσκησης επαγγέλματος και των δυο γιατρών παραμένουν εν ενεργεία.

«Το Ιατρικό Συμβούλιο της Πολιτείας μας λέει ότι είναι ενήμεροι για τις ποινικές κατηγορίες κατά των γιατρών Σάβες και Πλασέντσια και ερευνούν το θέμα. Παρόλα αυτά, είπαν ότι οι άδειες ασκήσεως του επαγγέλματος του γιατρού παραμένουν ενεργές και για τους δύο και δεν έχει ληφθεί καμία πειθαρχική ποινή για αυτό» αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Πέρα από τους δύο γιατρούς, για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι κατηγορούνται μια έμπορος ναρκωτικών γνωστή ως «βασίλισσα της κεταμίνης», η Τζασβίν Σάνγκα, ο φερόμενος ως διανομέας ναρκωτικών, ο Έρικ Φλέμινγκ, και ο προσωπικός βοηθός του ηθοποιού, Κένεθ Ιγουαμάσα, ο οποίος ήταν αυτός που βρήκε νεκρό τον Μάθιου Πέρι μέσα στο τζακούζι που είχε στο σπίτι του, στις 28 Οκτωβρίου του 2023.

Σύμφωνα με τις αρχές, η έρευνα αποκάλυψε ένα «μεγάλο εγκληματικό δίκτυο» προμηθευτών κεταμίνης που παρείχε το ναρκωτικό στον Μάθιου Πέρι και σε άλλα άτομα.