Ο προσωπικός βοηθός του Μάθιου Πέρι, Κένεθ Ιγουαμάσα παραδέχτηκε ότι είχε βρει τον γνωστό ηθοποιό αναίσθητο στο σπίτι του τουλάχιστον δύο φορές τον Οκτώβριο, λίγο καιρό πριν από τον θάνατό του.

Ο Κένεθ Ιγουαμάσα παραδέχτηκε ότι έκανε επανειλημμένα ενέσεις κεταμίνης στον Μάθιου Πέρι καθώς και την ημέρα θανάτου του χωρίς να έχει ιατρική εκπαίδευση. Ήταν αυτός που βρήκε νεκρό τον Μάθιου Πέρι μέσα στο τζακούζι που είχε στο σπίτι του στις 28 Οκτωβρίου του 2023 και έχει ομολογήσει την ενοχή του καθώς ήταν εκείνος που χορήγησε την τελευταία δόση κεταμίνης στον διάσημο ηθοποιό.

Σημειώνεται ότι ο γιατρός Σαλβαντόρ Πλασένσια κατηγορείται μαζί με έναν άλλο γιατρό, τον Μαρκ Τσάβες, τον επί μακρόν βοηθό του Μάθιου Πέρι, Κένεθ Ιγουάμασα, τον φερόμενο ως έμπορο ναρκωτικών Έρικ Φλέμινγκ και την Τζασβίν Σάνγκα, τη λεγόμενη «βασίλισσα της κεταμίνης του Λος Άντζελες» για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι. Κατηγορούνται επίσης ότι απέσπασαν χιλιάδες δολάρια από τον 54χρονο ηθοποιό για φιαλίδια κεταμίνης που κόστιζαν μόλις 12 δολάρια, σύμφωνα με τις αρχές.