Μπορεί ο Νικόλαος το καλοκαίρι που μας πέρασε να παντρεύτηκε την αγαπημένη του, Τατιάνα Μπλάτνικ, ωστόσο μια κατάκτησή του από το παρελθόν ρίχνει τα καρφιά της για τη σχέση τους. Η Τάσα Ντε Βανσκοσέλος στην αυτοβιογραφία της μιλά για την περίοδο που έβγαινε με το γιο του Κωνσταντίνου και της Άννα Μαρίας με αρκετά απαξιωτικά λόγια.

«Ο Νικόλαος με φλέρταρε πολύ καιρό μέχρι να δεχτώ ένα ραντεβού», γράφει το 44χρονο μοντέλο, υπονοώντας ότι δεν εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από το παρουσιαστικό και το χαρακτήρα του. «Ξαφνικά βυθίστηκα σε ένα τόσο και ανόητο περιβάλλον που σκέφτηκα ότι οι Έλληνες γλίτωσαν που έριξαν το βασιλιά τους», συνεχίζει το μοντέλο, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Espresso.

Ο Νικόλαος, ωστόσο, δεν ήταν ο μόνος γόνος αριστοκρατικής οικογένειας που γοητεύτηκε από την καλλονή. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται, δέχτηκε φλερτ τόσο από τον πρίγκηπα Κάρολο, όσο και τον πρίγκηπα Άντριου. Ο Άντριου μάλιστα τη ρώτησε εάν ήταν ακόμη παρθένα.«Του έδωσα μια απάντηση που θα μπορούσε να περιγραφεί ως λεκτικό χαστούκι», γράφει η Βανσκοσέλος.

Με τον Αβέρτο του Μονακό του συνδέει μια στενή φιλία, ενώ ο πρίγκηπας Λορέν του Βελγίου την πήγε κάποτε σε ένα κήπο για να τη φωτογραφίσει ανάμεσα στα δέντρα. «Φοβήθηκα και έφυγα με τα πόδια για το σπίτι μου», σχολιάζει.