Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στον Μανταμάδο Λέσβου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εξακολουθεί να καίει δασική έκταση.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα κι από αέρος 9 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου και εθελοντές.

Πιο συγκεκριμένα, η φωτιά έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα, στην περιοχή μεταξύ Κάπης και Μανταμάδου, της Λέσβου. Νέα εστία ξέσπασε αργότερα στις Καμάρες Καλλονής, σε χαμηλή βλάστηση.

Στην φωτιά της Κάπης, που είναι και η σοβαρότερη όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 πυροσβεστικά οχήματα, 8 άνδρες πεζοπόρο τμήμα, 12 εθελοντές. Μηχανήματα έργου και υδροφόρες των δύο Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου.

Από αέρος επιχειρούν δύο Πετζετέλ και ένα ελικόπτερο, τρία Air Tracktor ενώ αναμένονται και αεροσκάφη Καναντέρ.

Στην περιοχή πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 5 μποφόρ. Οι προβλέψεις είναι για ενισχυμένους βοριάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο καπνός της φωτιάς φθάνει μέχρι την Καλλονή δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. Αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ούτε το χωριό του Μανταμάδου, ούτε το χωριό της Κάπης που είναι ανάμεσα στην εστία.