«Μάχη» με τις φλόγες σε τρία πύρινα μέτωπα δίνουν σήμερα Σάββατο 6/7 οι πυροσβέστες. Φωτιές έχουν ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο στον Όλυμπο, στον Μανταμάδο της Λέσβου και στην περιοχή Ελλοπία της Βοιωτίας.

Η πυρκαγιά που μαίνεται στον Όλυμπο ξέσπασε λίγο μετά τις 12:00 και καίει δασική έκταση στη θέση Κοπανούλα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 25 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τρία οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Φωτιά στον Μανταμάδο Λέσβου

Φωτιά σε δασική έκταση πολύ κοντά στο χωριό Κάπη, Μανταμάδου, στη βόρεια Λέσβο ξέσπασε σήμερα περίπου στις 12 το μεσημέρι.

Στην περιοχή έχει σπεύσει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ στην κατάσβεση συμμετέχει ήδη ελικόπτερο και πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Μέχρι τις 13:00 η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτη ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι δυνατοί βόρειοι άνεμοι που φυσούν στην περιοχή.

Πυρκαγιά και στη Βοιωτία

Φωτιά μαίνεται σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ελλοπία Βοιωτίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11:00 και καίει ξηρά χόρτα μέσα σε ελαιοπερίβολο, ενώ δεν απειλεί τον οικισμό.

Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ, δέκα οχήματα και από αέρος ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.