Νέα κτηνωδία σημειώθηκε στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όπου οι κάτοικοι αντίκρισαν ένα γατάκι ακρωτηριασμένο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr, αγανακτισμένοι εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων αναμένεται να καταθέσουν υπόμνημα στον εισαγγελέα, καθώς εκφράζουν φόβους για σεσημασμένο δράστη που κυκλοφορεί ελεύθερος.

Είναι η δεύτερη κατά σειρά περίπτωση ακραίας κακοποίησης ζώου, μετά τον «Ήφαιστο», το γατάκι που βρέθηκε με ακρωτηριασμένα τα τρία του πόδια. Δυστυχώς, όμως, το γατάκι που εντοπίστηκε πριν από λίγες ώρες έχασε τη ζωή του, προκαλώντας την οργή των φιλοζωικών οργανώσεων για τα αντανακλαστικά της Ελληνικής Αστυνομίας, με δεδομένο πως ο δράστης – ή οι δράστες – δεν έχουν συλληφθεί, ούτε καν ταυτοποιηθεί.

Θα ζητήσουν ακρόαση από την ΕΛ.ΑΣ.

«Θα ζητήσουμε ακρόαση από τον Περιφερειακό Διευθυντή των Αστυνομικών Τμημάτων και θα τον ενημερώσουμε για τις σοβαρές παραλείψεις και την παράβαση καθηκόντων των αστυνομικών. Δεν είναι μόνο αυτές οι περιπτώσεις, είναι ακόμη και η υπόθεση με το καταφύγιο στο Κιλκίς, που έπρεπε να είχε προχωρήσει η υπόθεση εδώ και αρκετές ημέρες», ανέφερε στο τοπικό σάιτ η πρόεδρος της Φιλοζωικής Α.Μ.Κ.Ε «Αδέσποτα Σέιχ Σου», Βούλα Τζάνου.

«Είναι απίστευτη η καταγγελία – Δείχνει σοκαριστική δραστηριότητα»

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνοδεία του δικηγόρου Όθωνα Παπαδόπουλου θα προχωρήσουν σε καταγγελία, ώστε να διερευνηθεί σε βάθος το σοκαριστικό περιστατικό. «Με τον νέο νόμο η κακοποίηση ζώου είναι αδίκημα, που διώκεται αυτεπάγγελτα. Είναι απίστευτη η καταγγελία και δείχνει σοκαριστική δραστηριότητα και βαρβαρότητα σε βάρος του γατιού», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, έχει ζητηθεί η διενέργεια έρευνας, ώστε να εντοπιστεί η σορός του ζώου, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.