Τραγωδία τα ξημερώματα του Σαββάτου (6/7) στο Νοσοκομείο Λαμίας, με ένα μωράκι 2,5 ετών να καταλήγει παρά την προσπάθεια που κατέβαλλε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για να το επαναφέρει.

Του ανταποκριτή μας στη Στερεά Ελλάδα lamiareport.gr

Όλα έγιναν γύρω στις 06:00’ το πρωί όταν η ανήλικη μητέρα Ρομά, πήγε το 2,5 μηνών αγοράκι της στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας με διάρροιες και εμφανή ανησυχία.

Αφού του έγιναν οι πρώτες ιατρικές πράξεις αποφασίστηκε η νοσηλεία του, καθώς υπήρχε ιστορικό μιας και την 1η Ιουλίου είχε εισαχθεί στην Παιδιατρική πάλι με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Μάλιστα οι γονείς του είχαν υπογράψει και το είχαν πάρει από το Νοσοκομείο στις 4 Ιουλίου, όταν φάνηκε να συνέρχεται από την ίωση.

Μέχρι να γίνει η εισαγωγή του, η νεαρή μητέρα αποφάσισε να το ταΐσει, πιθανότατα για να σταματήσει το κλάμα, παρά τις ρητές οδηγίες των γιατρών να μην του δώσει τίποτα εωσότου ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και μεταφερθεί στο θάλαμο.

Το μωρό έχασε τις αισθήσεις του, πιθανότατα από εισρόφηση και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες όλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δεν επανήρθε.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ο Ιατροδικαστής Λαμίας για την εξέταση του 2,5 μηνών βρέφους, αλλά και η Αστυνομία προκειμένου να καταγράψει το γεγονός και να διενεργήσει την προανάκριση.

Η νεκροτομή, που θα φωτίσει περισσότερο τα αίτια της τραγωδίας, αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα (8/7).