Πλήρη προληπτικό έλεγχο οστεοπόρωσης σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές προσφέρει ο όμιλος Βιοϊατρική, για την περίοδο 15 – 30 Νοεμβρίου 2010, στο πλαίσιο δράσης ενημέρωσης και πρόληψης της πάθησης.

Πιο συγκεκριμένα, στις μονάδες Βιοϊατρική & Ευρωδιάγνωση στην Αττική και την Θεσσαλονίκη, προσφέρεται το παρακάτω πακέτο διαγνωστικών εξετάσεων σε όσους τις προγραμματίσουν από 15 έως 30 Νοεμβρίου: Έλεγχος 4 Αιματολογικών Δεικτών (Ασβέστιο, Φώσφορος, Παραθορμόνη και Βιταμίνη D3) και Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας (DEXA) με τιμή προσφοράς 50 ευρώ.

Η εταιρεία σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι περίπου το 6% των ανδρών και περισσότερο του 20% των γυναικών άνω των 50 ετών πάσχουν από οστεοπόρωση, ενώ 1 στις 3 γυναίκες και 1 στους 5 άνδρες θα υποστούν ένα οστεοπορωτικό κάταγμα μετά την ηλικία των 50. Επίσης, το 75% των γυναικών που έχουν οστεοπόρωση δεν το γνωρίζουν.

Η Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας (ΜΟΠ) είναι η εξέταση επιλογής για την διάγνωση της οστεοπόρωσης και γίνεται με τη μέθοδο DEXA. Απαραίτητο συμπλήρωμα της εξέτασης είναι ο έλεγχος των Βιοχημικών και Ορμονικών Δεικτών που δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τη διάγνωση και τη θεραπεία (χορήγηση της κατάλληλης αγωγής) της νόσου.

Η εξέταση ΜΟΠ/DEXA είναι ανώδυνη, ακίνδυνη και διαρκεί λίγα λεπτά, ενώ ο αιματολογικός έλεγχος γίνεται με μια απλή, ολιγόλεπτη αιμοληψία μετά από 12ωρη νηστεία.
πηγή: greenbusiness